FOTO: Zelenbor opet izvrstan domaćin finala streljačkog kupa

Ove nedjelje, na sam Praznik rada u Svetom Jurju na Bregu održavalo se finale kupa Hrvatskog streljačkog saveza zračnim oružjem pod domaćinstvom Streljačkog kluba Zelenbor iz Brezja. Ovo vrlo kvalitetno i nadasve elitno natjecanje izbori su samo najbolji pojedinci i najbolje ekipe u ženskoj i muškoj konkurenciji u gađanju puškom i pištoljem. Sam podatak da je nastupila između ostalih i Olimpijka i svjetska rekorderka Snježana Pejčić dovoljno govori o snazi ovog natjecanja.

Međimurje su predstavljali vrhunski sportaši i znalci zračnim oružjem. SK Alzas iz Čakovca u konkurenciji zračnim pištoljem na deset metara zauzeo je vrhunsko, ali i najnepopularnije 4. mjesto s osvojenih ukupno 1675 krugova. Za ekipu je nastupio Kralj Saša, Kolarić Božidar, Takač Ivica i Kikelj Vugrinec Natalija koja je nastupila samo u pojedinačnoj ženskoj kategoriji gdje je zauzela solidno 15. mjesto, a svi pod budnim okom vrhunskog poznavatelja ovog sporta, ujedno i trenera SK Alzas Turk Marijana koji može biti odveć zadovoljan, ali i s trunkicom žaljenja zbog neosvojene medalje. U ovoj kategoriji nastupila je i ekipa SK Sloboda iz Mihovljana koji su zauzeli 6. mjesto, a za ekipu su nastupili Marčec Hrvoje, Cofek Milan i Horvat Darko.

>>> Svi rezultati natjecanja

U pojedinačnoj kategoriji zračnim pištoljem u najbolji osam u Hrvatskoj je ušao Kralj Saša, član ekipe SK Alzas i zauzeo kao i ekipno 4. mjesto, na što su zasigurno bili vrlo ponosni njegovi navijači koji su ga pratili sa tribina u dvorani.

Kada je u pitanju zračna puška, iz Međimurja je predstavnik bila jedino ekipa SK Zelenbor iz Brezja, koji su ujedno bili i domaćini ovog finala kupa Hrvatske zračnim pištoljem. U ekipnom nastupu zauzeli su solidno 4. mjesto, dok je u pojedinačnoj kategoriji u finale ušao Vrančić Karlo, član ekipe SK Zelenbor i sa 140,4 krugova zauzeo 5. mjesto.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content