Link na sva prijašnja pitanja: Sva pitanja

Poštovani,Je li u planu priključenje vrtića u Brezju vrtiću u Lopatincu (općinskom vrtiću) nakon isteka ugovora najma što bi bi bilo sasvim logično ako se već ulaže ogroman novac poreznih obveznika u objekat .Hvala. Tomislav K.

Ime: Tomislav Kežman | Datum: 20-11-2019 08:52 | Mjesto: Frkanovec

Za vrtić u Brezju u planu je izrada projektne dokumentacije za adaptaciju i proširenje. Kada bude prihvaćen projekt na EU fondu, bit će obvezan prijenos na javnu ustanovu.  Za sada vrtić radi kao privatna ustanova do isteka ugovora u najmu.

Znam da je lakše biti general poslije bitke (i komentirati nešto na portalu) ali slažem se sa zabrinutim frkanovčarom ma koji da jesi. Nebi li pametnije bilo novac recimo uložiti u autobusna stajališta pa da djeca ne kisnu i ne smrzavaju se ili u nešto korisnije a dom u Frkanovcu ovak i onak koristi maleni broj ljudi i dosadašnji kapaciteti bili su sasvim dovoljni. Vjerojatno se radi o namjenskom novcu međutim moglo se iskoristiti na sasvim nešto drugo u samom naselju.

Ime: Tomislav Kežman | Datum: 03-10-2019 06:07 | Mjesto: Frkanovec

Prema pravilima natječaja za mjeru 7.4.1 projekt se mora realizirati na jednoj lokaciji. U dosadašnje radove na domu utrošeno je 246.609,00 kn s PDV-om od ukupno planiranih 431.911,00 kn s PDV-om. Radovi nisu bili završeni zbog nedostatka sredstava.

Radovi koji će se izvoditi prema projektu za dovršenje objekta:
– građevinski (uklanjanje dijela vanjske žbuke, izolaterski radovi)
– obrtnički (limarski, izrada kompletne fasade, keramičarski i soboslikarsko-ličilački radovi)
– hidroinstalacije (vodovod – građevinski i montažni radovi, sanitarije te kanalizacija)
– vanjsko uređenje (zemljani radovi, kolnička konstrukcija, betonski radovi)
– elektroinstalacije (montaža rasvjetnih tijela)
– termotehničke instalacije (ventilacija kuhinje)

Ako se ne varam za dogradnju doma koja je napravljena više nego loše, se utrošilo cca 400.000.00kn ako griješim neka me netko ispravi, sada da se prikrije ta loša izvedba još 300.000.00 kn za te novce se je mogao napraviti takav novi dom, niti su prvi radovi vrijedili novce koji su onda uknjiženi za dogradnju a zanima me samo šta će se sada uraditi za te novce. živi bili pa vidjeli

Ime: Zabrinuti Frkanofčar | Datum: 02-10-2019 17:09 | Mjesto: Frkanovec

Postovani, Nadovezala bi se na moje proslo pitanje, problem broja djece u skupini odnosi se na vrtic u Brezju. Evo sad se i ekonomska cijena povecava,nije ni to problem, ali 27 djece je previse za jednu skupinu i vecinu vremena jednom tetom. Hoce li se i u Brezju i kad poboljsati uvjeti i uskladiti broj djece??Hvala

Ime: Nezadovoljni roditelj | Datum: 17-09-2019 06:52 | Mjesto: Lopatinec

Za vrtić u Brezju izrađen je projekt energetske obnove objekta, koji bi omogućio otvaranje još jedne vrtićke grupe. Grupa bi bila smještena iznad sobe koja ima pogled prema igralištu.  Fond za energetsku učinkovitost planira otvaranje natječaja krajem godine.  Izvođenje radova planira se za iduće ljeto, kada je manji broj polaznika u vrtiću. Lp.

Poštovani, obećali ste da ćete u suradnji s komunalnim redarom napraviti letak o obavezama mještana općine koji se odnosi na: – o suzbijanju ambrozije s zelenih površina i oranica- o spaljivanju otpada i suhe trave na otvorenom u ljetnim mjesecima (opasnost od požara) – o držanju kućnih ljubimaca tj pasa pod nadzorom- o puštanju oborinskih voda na prometnice- o čišćenju blata nanesenog poljoprivrednim strojevima s oranica na prometnicete o raznim drugim stavkama.Zanima me jeste li odustali od toga ili ćete to realizirati.Hvala, lp!

Ime: Ivan | Datum: 07-09-2019 18:21 | Mjesto: Lopatinec

Ove godine donesen je novi zakon o komunalnom gospodarstvu. Općina je krajem lipnja uskladila Odluku  o komunalnom redu s novim zakonom. Započeli smo izradu brošure po staroj odluci, ali sad ćemo je  uskladiti s novom odlukom. Lp.

Postovani nacelnice i opcinsko vijece, zanima me dali tko kontrolira rad ustanove koje su u vasem najmu?Ja znam da ima puno djece i da bi svi u vrtic, ali bi se ipak trebale postivati i neke norme. Nije po zakonu, sigurno, da u skupini gdje su djeca, dobi 3. i 4. godisnjaci ima 27 djece. I da je vecinu vremena samo jedna teta s njima. Onda to nemoze biti odgojno obrazovna ustanova nego cuvaliste, a to za nasu djecu nije dobro. Od sestricne curica ide u Zg- u u vrtic, ima 3 i pol godine, ima ih 22 i tri tete, stalno su dvije s njima. Ako ne postuje normu s brojem djece, bar nek zaposli jos jednu tetu, jer znam da rade za male novce pa za tu malu placu sigurno ima dovoljno zarade na taj broj djece. Mislim da je stvarno vrijeme da vrtic postane opcinski, jer privatni ne rade u interesu djece, nego samo o svom interesu.

Ime: Nezadovoljni roditelj | Datum: 06-09-2019 22:11 | Mjesto: Lopatinec

Do kraja godine završit će se dogradnja vrtića u Lopatincu. U postupku je osnivanje nove općinska ustanove koja će upravljati vrtićem. Novi vrtić donijet će značajno poboljšani standard prostora, a broj djece u grupama uskladit će se sa standardima.

Pozdrav. Ulično svjetlo je spojeno na el. mrežu. Hvala vam na suradnji i pozdrav iz Radničke ulice.

Ime: Marijan Kundih | Datum: 03-09-2019 18:28 | Mjesto: Lopatinec

Pozdrav…Prošlo je već 50 dana od montaže svjetla na rasvjetni stup ali i dalje ne služi svrsi. Dvije žice vise iz lampe koje vjerojatno treba samo spojiti. (Radnička 7 Lopatinec)Pozdrav …

Ime: Marijan Kundih | Datum: 03-09-2019 11:52 | Mjesto: Lopatinec

Izvođač radova obavezao se da će sutra u toku dana riješiti spajanje svjetiljke na električnu mrežu. Pozdrav.

Poštovani,Molim informaciju u kojoj se fazi trenutno nalazi projekat izgradnje kanalizacijskog sustava u Frkanovcu- ulica Vodeninski breg.Hvala

Ime: Tomislav Kežman | Datum: 22-08-2019 07:38 | Mjesto: Frkanovec

Izrađuje se idejni projekt spoja s aglomeracijom Čakovec.

Pozdrav …Prije 10 dana postavljena je na rasvjetni stup ulična svjetiljka , svjetiljka ne svijetli , zanima nas ispred broja 7 u ulici da li će bitinaknadno sve novo postavljene priključene ili je zbog nekog razloga izostavljen priključak na električnu mrežu.Hvala unaprijed na odgovoru.

Ime: Marijan Kundih | Datum: 23-07-2019 11:42 | Mjesto: Lopatinec

Nedostaje spojni materijal koji stiže idući tjedan. Uskoro će svjetiljka biti u funkciji. Pozdrav.

Poštovani,molim informaciju za kad je predviđen odvoz glomaznog otpada u Zasadbregu?

Ime: Kristijan | Datum: 18-07-2019 16:04 | Mjesto: Zasadbreg

Uskoro će stići nove uplatnice s rasporedom odvoza i za glomazni otpad.  Glomazni otpad do sad se odvažao početkom 9. mjeseca.

Poštovani , 11.6 sam poslao upit o sanaciji parcele preko puta kućnih br.44,44a,44b u Frkanovcu a još se ništa nije poduzelo? Molim da se nešto poduzme u obliku čišćenja( košnje, uklanjanja starog drveča i sl.)na toj zapuštenoj parceli…. hvala

Ime: Mario | Datum: 08-07-2019 14:35 | Mjesto: Frkanovec

aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.