Link na sva prijašnja pitanja: Sva pitanja

Postovani, Nadovezala bi se na moje proslo pitanje, problem broja djece u skupini odnosi se na vrtic u Brezju. Evo sad se i ekonomska cijena povecava,nije ni to problem, ali 27 djece je previse za jednu skupinu i vecinu vremena jednom tetom. Hoce li se i u Brezju i kad poboljsati uvjeti i uskladiti broj djece?? Hvala

Ime: Nezadovoljni roditelj | Datum: 17-09-2019 06:52 | Mjesto: Lopatinec

Poštovani, obećali ste da ćete u suradnji s komunalnim redarom napraviti letak o obavezama mještana općine koji se odnosi na: – o suzbijanju ambrozije s zelenih površina i oranica- o spaljivanju otpada i suhe trave na otvorenom u ljetnim mjesecima (opasnost od požara) – o držanju kućnih ljubimaca tj pasa pod nadzorom- o puštanju oborinskih voda na prometnice- o čišćenju blata nanesenog poljoprivrednim strojevima s oranica na prometnicete o raznim drugim stavkama.Zanima me jeste li odustali od toga ili ćete to realizirati.Hvala, lp!

Ime: Ivan | Datum: 07-09-2019 18:21 | Mjesto: Lopatinec

Ove godine donesen je novi zakon o komunalnom gospodarstvu. Općina je krajem lipnja uskladila Odluku  o komunalnom redu s novim zakonom. Započeli smo izradu brošure po staroj odluci, ali sad ćemo je  uskladiti s novom odlukom. Lp.

Postovani nacelnice i opcinsko vijece, zanima me dali tko kontrolira rad ustanove koje su u vasem najmu?Ja znam da ima puno djece i da bi svi u vrtic, ali bi se ipak trebale postivati i neke norme. Nije po zakonu, sigurno, da u skupini gdje su djeca, dobi 3. i 4. godisnjaci ima 27 djece. I da je vecinu vremena samo jedna teta s njima. Onda to nemoze biti odgojno obrazovna ustanova nego cuvaliste, a to za nasu djecu nije dobro. Od sestricne curica ide u Zg- u u vrtic, ima 3 i pol godine, ima ih 22 i tri tete, stalno su dvije s njima. Ako ne postuje normu s brojem djece, bar nek zaposli jos jednu tetu, jer znam da rade za male novce pa za tu malu placu sigurno ima dovoljno zarade na taj broj djece. Mislim da je stvarno vrijeme da vrtic postane opcinski, jer privatni ne rade u interesu djece, nego samo o svom interesu.

Ime: Nezadovoljni roditelj | Datum: 06-09-2019 22:11 | Mjesto: Lopatinec

Do kraja godine završit će se dogradnja vrtića u Lopatincu. U postupku je osnivanje nove općinska ustanove koja će upravljati vrtićem. Novi vrtić donijet će značajno poboljšani standard prostora, a broj djece u grupama uskladit će se sa standardima.

Pozdrav. Ulično svjetlo je spojeno na el. mrežu. Hvala vam na suradnji i pozdrav iz Radničke ulice.

Ime: Marijan Kundih | Datum: 03-09-2019 18:28 | Mjesto: Lopatinec

Pozdrav…Prošlo je već 50 dana od montaže svjetla na rasvjetni stup ali i dalje ne služi svrsi. Dvije žice vise iz lampe koje vjerojatno treba samo spojiti. (Radnička 7 Lopatinec)Pozdrav …

Ime: Marijan Kundih | Datum: 03-09-2019 11:52 | Mjesto: Lopatinec

Izvođač radova obavezao se da će sutra u toku dana riješiti spajanje svjetiljke na električnu mrežu. Pozdrav.

Poštovani,Molim informaciju u kojoj se fazi trenutno nalazi projekat izgradnje kanalizacijskog sustava u Frkanovcu- ulica Vodeninski breg.Hvala

Ime: Tomislav Kežman | Datum: 22-08-2019 07:38 | Mjesto: Frkanovec

Izrađuje se idejni projekt spoja s aglomeracijom Čakovec.

Pozdrav …Prije 10 dana postavljena je na rasvjetni stup ulična svjetiljka , svjetiljka ne svijetli , zanima nas ispred broja 7 u ulici da li će bitinaknadno sve novo postavljene priključene ili je zbog nekog razloga izostavljen priključak na električnu mrežu.Hvala unaprijed na odgovoru.

Ime: Marijan Kundih | Datum: 23-07-2019 11:42 | Mjesto: Lopatinec

Nedostaje spojni materijal koji stiže idući tjedan. Uskoro će svjetiljka biti u funkciji. Pozdrav.

Poštovani,molim informaciju za kad je predviđen odvoz glomaznog otpada u Zasadbregu?

Ime: Kristijan | Datum: 18-07-2019 16:04 | Mjesto: Zasadbreg

Uskoro će stići nove uplatnice s rasporedom odvoza i za glomazni otpad.  Glomazni otpad do sad se odvažao početkom 9. mjeseca.

Poštovani , 11.6 sam poslao upit o sanaciji parcele preko puta kućnih br.44,44a,44b u Frkanovcu a još se ništa nije poduzelo? Molim da se nešto poduzme u obliku čišćenja( košnje, uklanjanja starog drveča i sl.)na toj zapuštenoj parceli…. hvala

Ime: Mario | Datum: 08-07-2019 14:35 | Mjesto: Frkanovec

Pozdrav…ima li opcina kakav socijalni stan ili kucu za privremenu pomoc samohranoj i nezaposlenoj majci,koja je u potrazi za poslom?hvala

Ime: Sandra | Datum: 08-07-2019 07:20 | Mjesto: Lopatinec

Općina ne posjeduje nekretninu za stanovanje. Pozivam vas da nam se osobno obratite u općinu za rješavanje vaše situacije.

Poštovani , 11.6 sam poslao upit o sanaciji parcele preko puta kućnih br.44,44a,44b u Frkanovcu a još se ništa nije poduzelo? Molim da se nešto poduzme u obliku čišćenja( košnje, uklanjanja starog drveča i sl.)na toj zapuštenoj parceli…. hvala

Ime: Mario | Datum: 01-07-2019 17:08 | Mjesto: Frkanovec

Poštovani, vlasnici je poslano rješenje o obvezi čišćenja parcele u roku od 15 dana. U slučaju neizvršenja poslat će se kazna, a nakon toga prema potrebi i čišćenje parcele od strane koncesionara o trošku vlasnika.

Poštovani,Je li moguće organizirati na području cijele općine Sveti Juraj na Bregu zaprašivanje protiv komaraca. Napominjem da je župan Posavec zatražio od Vlade RH dodatnu financijsku pomoć za tretiranje protiv komaraca.S poštovanjem,Tomislav

Ime: Tomislav Kežman | Datum: 28-06-2019 06:20 | Mjesto: Frkanovec

Proveli smo tretiranje larvicidima protiv komaraca na području naselja Lopatinec uz ribnjake.  Konzultirali smo se s BIOINSTITUTOM koji objašnjava veliku količinu komaraca zbog izuzetno natopljenog terena vodom od nedavnih kiša. Radi se o generaciji naplavnih komaraca koji se množe na svim terenima, a sušenjem terena će nestati.

Bioinstitut je postupku novog sredstva protiv odraslih komaraca iz inozemstva, jer se domaće pokazalo nedovoljno učinkovito. Početkom idućeg tjedna održat će se kolegij načelnika gdje ćemo sa županom dogovoriti način daljnjeg rada na smanjivanju populacije komaraca.

aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.