Link na sva prijašnja pitanja: Sva pitanja

Poštovani, interesira me da li se na česticama koje su na aktualnom prostornom planu označene kao “NEIZGRAĐENI DIO GRAĐEVINSKOG PODRUČJA- planirano za daljnji razvoj” može graditi uz ishođenje građevinske dozvole ili je potrebno zadovoljiti neku drugu proceduru ili predradnju?. Hvala.

Ime: Saša Novaković | Datum: 06-09-2021 12:46 | Mjesto: Čakovec

Može se graditi uz ishođenje građevinske dozvole. Ako želite provjeriti za neku konkretnu česticu, pošaljite upit na nacelnik@svetijurajnabregu.hr. Pozdrav.

Kopanje po cesti… cijeli potez od šenkovca pa do štrigove .. uz oba ruba ceste (dc 227)

Ime: Branko | Datum: 17-08-2021 10:33 | Mjesto: Pleškovec

Hrvatske ceste uzimaju uzorke asfalta zbog planirane modernizacije prometnice. Pozdrav.

Zanima me iz kojeg se razloga prekopavaju prometnice, nešto se odradi i isti se momenta i asfaltira natrag na izrezano cca 40x40cm .

Ime: Branko | Datum: 12-08-2021 08:59 | Mjesto: Pleškovec

Molim vas da nam napišete/javite točnu lokaciju na kojoj su izvedeni radovi.

Lp.

Postovani, mislim da je krajnje vrijeme da se nesto poduzme i vlasnicima pasa da jasno do znanja da njihovi ljubimci nemogu setati (lutati po ulicama te ulaziti na privatne posjede) bez nadzora vlasnika koji ga treba voditi na povodniku. Tko je nadlezan u opcini za nadzor pasa koji slobodno setkaraju? U posljednje vrijeme po danu i mraku poceli su peseki (razne pasmine: rotvajleri, stafordi, labradori….) gospodariti kvartom. Sva sreca sto za sad nema zabiljezenog napada pasa na osobu, ali bilo je napada na ostale zivotinje. Poduzmite nesto prije nego bude kasno.S postovanjem

Ime: Tihomir | Datum: 11-08-2021 15:20 | Mjesto: Lopatinec

Komunalni redar podijelit će letak na kojem su definirane obveze vlasnika pasa. Za one koji ne poštuju pravila o držanju pasa slati će se opomene i kazne.

Lp.

Javno molim neka se ne spaljuje plastika i ostali otpad u noćnim satima u Frkanovcu u ulici Vodeninski breg. Za isto postoje reciklažna dvorišta.

Ime: Tomislav Kežman | Datum: 27-07-2021 05:17 | Mjesto: Frkanovec

Poštovani , molila bih Vas da riješite problem neodržavanja parcela u ulici Ive Lole Ribara pokraj kućnog broja 5 i nasuprot kućnih brojeva 19,20,21. Radi se zaraslim parcelama na kojima je trava i korov visine 1.5-2m te se u istom skupljaju glodavci i ostala gamad , obzirom da u toj ulici ima puno male djece te se i ja svakodnevno šećem po rečenoj ulici pritom se ne osjećajući sigurno. Također zbog visoke trave i žbunja dolazi do najezde komaraca i insekata , te vas molim da to riješite sa vlasnicima parcela obzirom da je održavanje parcela zakonska obveza. Zahvaljujem

Ime: Valentina Žnidarić | Datum: 18-07-2021 18:18 | Mjesto: Lopatinec

Pitanje glasi imam kuću koja će iduće godine imati 100 godina dali postoji neki fond ili iz EUa da se sanira ako ništa drugo barem krov na jednome djelu. Hvala na odgovoru

Ime: Željko Salajster | Datum: 18-06-2021 05:26 | Mjesto: Zagreb

Prošle godine u 6. mjesecu Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća. Raspis javnog poziva za ovu godinu još nije objavljen.

Pozdrav.

Poštovani, nedavno smo se doselili na navedenu adresu i zanimaju nas planovi izgradnje i mogućnost priključenja na kanalizacijsku mrežu na području mjesta.

Ime: Miroslav Horvat | Datum: 19-05-2021 12:46 | Mjesto: Okrugli Vrh 26 A

Naselje Okrugli Vrh planira se spojiti na sustav odvodnje otpadnih voda Dragoslavec selo koji se veže kroz prepumpnu stanicu na naselje Slakovec. Za navedeno područje izrađeno je koncepcijsko rješenje koje prethodi izradi glavnog projekta.  Vrijeme početka gradnje ovisit će o osiguranju financijskih sredstava kroz EU ili  nacionalne za izgradnju sustava. Izradu i vođenje projekta provodi poduzeće Međimurske vode.

Odvodni sustav Dragoslavec Selo

Poštovani,mene zanima kada cete asfaltirati ostatak ulice Ljudevita Gaja u Lopatincu,šta se radi po tom pitanju?Lp

Ime: Bojana Krznarić | Datum: 11-05-2021 15:37 | Mjesto: Mačkovec

Nakon završetka investicije u odvodnju otpadnih voda i izgradnje vodovodne mreže na redu je izrada projektne dokumentacije za izgradnju prometnice. Osim asflatiranja na vašoj lokaciji izuzetno je bitno riješiti odvodnju oborinskih voda na cesti. Lp.

Poštovani, molim Vas da poduzmete sve što je u Vašoj moći da se na google kartama mjesto Vučetinec ispisuje latiničnim pismom. Unazad par godina isto je ispisano čiriličnim pismom što svakako nije u duhu nas mještana kao i zajednice u cjelini. Hvala i s poštovanjem, P.S. za Vaš dosadašnji rad imam samo riječi pohvale.

Ime: Tomislav | Datum: 30-04-2021 10:44 | Mjesto: Vučetinec

Poštovani,

pregledavao sam Google karte na osobnom računalu i mobitelu ali nisam primijetio neodgovarajući naziv naselja.

Molim vas pošaljite mi primjer karte na e-mail: nacelnik@svetijurajnabregu.hr

Lp.

Pozdrav, zanima me zašto ne radi ulična rasvjeta u Prvomajskoj ulici u Lopatincu,već tjedan dana? Lijepi pozdrav

Ime: Predrag Korunić | Datum: 10-04-2021 18:17 | Mjesto: Lopatinec

Predan je zahtjev poduzeću koje održava uličnu rasvjetu da provjeri gdje je problem. Lp.

Poštovani, zanima me dokle se stiglo sa projektom širokopojasnog interneta? L.p.

Ime: Snjezana | Datum: 01-04-2021 19:16 | Mjesto: Brezje

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u listopadu 2020. godine uručilo je Hrvatskom telekomu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru poziva „Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima“ za Grad Mursko Središće i općine: Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova, Gornji Mihaljevec, Sveti Juraj na Bregu, Nedelišće, Strahoninec i Šenkovec. – 11.240 korisnika.

Početkom veljače 2021. godine Hrvatski telekom potpisao je ugovor o projektiranju i građenju s izvođačem radova. Prvih šest mjeseci odabrani izvođač raditi će na projektiranju mreže, a građenje se očekuje u jesen 2021. godine kad će se započeti s nadzornim radovima. Građani će imati mogućnost priključka na brzi Internet. Izgradnjom širokopojasnog interneta za 80% kućanstva osigurava se optička veza i brzina od 100 Mbit/s, dok će se ostalim 20% kućanstva osigurati minimalna brzina od 40Mbit/s. Za područje Općine Sveti Juraj na Bregu izgradnja mreže očekuje se u 2022. godini.

Lp.

aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content