Link na sva prijašnja pitanja: Sva pitanja

Poštovani,doselii smo u mjesto Lopatinec V Nazora 25 A 29.02 2020 .Bilo je idilično neko kratko vrijeme..Nadalje javio se problem sa susjedima koji sve rade po svome i ne obaziru se na ostale stanare i njihov mir.Vjerovatno ste upoznati sa slučajem pošto se više puta usmeno upozoravalo na problem uzgoja krava na otvorenom.Dakle da objasnim problematiku napismeno.Prilikom kupnje kuće na navedenoj adresi složili smo se da zadnji dio dvorišta bivši vlasnici prodaju susjedu Darku Babiću..Na pitanje čime se bavi ,dotični je odgovorio da on to iz hobia uzgaja nekoliko životinja i da mu taj dio zemljišta treba za uzgoj lješnjaka..Nakon toga je dovezao 2-3 krave i nonšalantno ubacio u taj dio dvorišta,postepeno povećavajući stado,tako da danas živim pokraj cca25 krava koji su izvor smrada muha i zaraza..Već dvije godine se navlačimo po tom pitanju da se izmjeri i naredi da se stado makne barem na propisanu udaljenost.Za laži iz početka priče pravdu ću potražit na sudu jer ima tu puno više elemenata prijevare i koristoljubja..A s Vaše strane do danas ni kazne ni preseljenja a ja svoje dvorište ne mogu koristit zbog tuđe koristi,zamislite samo 25 krava i niko ne čisti iza njih i tako 3 godine na 1500m2 njihove fekalije i sve ostaje na tlu kraj mene..Ako je propisano da se fekalne vode (il kako se već zovu) moraju izorat u 24 sata,zamislite samo koliko je to smrada i izvora zaraza i muha na hrpi kad 20 krava obavlja svoje 3 godine..Nadalje to zemljiste je upisano kao oranica pa postavljam pitanje čemu oranica služi. Drugi problem ,glasna muzika novootvorenog “izletišta za djecu”Marjana Martinjaša je paravan za vjenčanja u šatoru,zamislite u šatoru je neko odlučio a netko dozvolio da se na štetu svih ostalih stanara pušta glasna muzika,pa šta nije napravio objekt po mogućnosti zvučno izoliran pa neće nikome smetat…Nadalje oba dvoje dotičnih šerifa ne živi ovdje kao mi ostali a daju si za pravo radit šta žele.Situacija je takva da nitko ni jednom rječju nije ni pitao bilo kojeg susjeda za dozvolu za navedene radnje..Meni je ovim činovima nanesena velika šteta,nemir i nadaleko nepoštovanje koje oni uzrokuju svojim radnjama .I ja u svojoj kući želim svoj mir koji sam platio kad sam došao ovdje,a vidim da se nikog ne tiče..Da ne pričamo o zapošljavanju na crno i svakave radnje u susjedstvu…Samo korist,ma super…Dakle pitanje,kada će se izdati zapovjed da se krave presele barem na određenu udaljenost? Il će se kažnjavat navedeni susjed svaki dan dok ne napravi isto??A problem glasne muzike,kako da službeno izmjerimo glasnoću kad nitko ne radi kad se navedeni problem događa,vikendima i kasno navečer..?S poštovanjem,Predrag Levačić i obitelj

Ime: Predrag Levačić | Datum: 02-05-2023 18:41 | Mjesto: Lopatinec

Poštovani,

Na Vašu primjedbu o držanju krava blizu stambenog objekta vlasniku objekta je prije bila izrečena usmena opomena a sada je poslano pismena s rokom za premještanje od 15 dana nakon primitka iste, na najbližu udaljenost od 50 metara od druge (susjedne) građevne čestice. Prema članku 87. Stavka (1) II. Izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Općine Sveti Juraj na Bregu („Službeni glasnik Međimurske županije“ broj 4/06, 10/15) udaljenost građevina za držanje životinja, bez obzira da li se smještaju unutar i izvan građevinskih područja određena je ovisno o planiranom kapacitetu uvjetnih grla i o pretpostavljenom negativnom učinku na stanovanje i pojedine društvene i gospodarske namjene. Minimalna udaljenost građevine za uzgoj (držanje) životinja s obzirom na broj uvjetnih grla (više od 10) od najbližeg stambenog prostora, odgojne ili obrazovne ustanove i drugog smještajnog sadržaja (turistički, lječilišni, socijalni i sl.) na drugoj (susjednoj) građevnoj čestici iznosi 50 metara. Nakon proteka roka ovisno o situaciji poduzet će se odgovarajući pravni koraci.

Od kada vrijedi 80% oslobođenje plaćanja komunalnog doprinosa za mlade obitelji? Mi smo pred 3 godine započeli sa izgradnjom naše obiteljske kuće, ali smo komunalnu naknadu platili u cijelosti (više od 2000e). Hoćete li nam vratiti razliku?

Ime: Matija | Datum: 02-05-2023 08:28 | Mjesto: M. Mihaljevec

Na 4. sjednici Općinskog vijeća održanoj 21.12.2021. donijeta je odluka o izmjena i dopunama  Odluke o komunalnom doprinosu Općine Sveti Juraj na Bregu.
Odluka vrijedi nakon datuma donošenja i ne može se primjenjivati retroaktivno.

Poštovani,dali opčina daje poticaje mladima za nadogradnju kuće?

Ime: Spomenka Rob | Datum: 02-04-2023 09:57 | Mjesto: Zasadbreg

Za mlade obitelji do 45. godina starosti, kod izgradnje prve stambene građevine odobrava se 80% oslobođenje plaćanja komunalnog doprinosa.

Lp.

Iako na stranicama Općine piše da se korisnici mogu spojiti na optičku mrežu neovisno o operateru kojega će odabrati, predstavnici Hrvatskog telekoma posjećuju kuće i obmanjuju ljude da je moguće sklopiti ugovor samo s HT-om. Kad smo im rekli da se može s bilo kojim operaterom, mijenjaju priču. Dolaze na kućne adrese s pitanjem želimo li optički priključak te ako je odgovor potvrdan traže osobnu iskaznicu što oni smatraju sklapanjem ugovora koji počinje važiti s danom priključenja. Ne zanima ih što korisnici možda imaju važeće ugovore s drugim operaterima. Daju nepotpunu i netočnu informaciju o načinu priključenja, iz koje bi većina korisnika mogla shvatiti da baš s njima na licu mjesta treba potpisati za izvođenje priključka, a zapravo time potpisujete ugovor s njima ne samo za priključak nego i uslugu interneta, maxtv-a itd.Zato bi bilo dobro da se građane dodatno informira i da paze što i s kim dogovaraju.

Ime: Juraj Barlek | Datum: 20-03-2023 16:19 | Mjesto: Brezje

Anketari skupljaju informacije o zainteresiranosti građana za priključenje na optičku mrežu i ne bi smjeli favorizirati Hrvatski Telekom kao nekog od budućih davatelja usluge.

Mreža koju će Hrvatski Telekom izgraditi u sklopu ovog projekta bit će otvorena, što znači da će svi ostali operatori i davatelji usluga elektroničkih komunikacija imati otvoren pristup mrežama te će, isto kao i HT, biti u prilici nuditi svoje maloprodajne širokopojasne usluge krajnjim korisnicima na području koje projekt obuhvaća.

Poštovani, da li općina daje poticaje za rušenje starih objekata? lp

Ime: Viktorija Škvorc | Datum: 12-03-2023 17:41 | Mjesto: Dragoslavec

U proračunu općine nisu za sada predviđena sredstva za poticaje rušenja starih objekata.

Lp.

Dali postoji plan sanacija ulica za ovu godinu? Konkretno ulica Logožarec mjesto Zasadbreg je puna rupa i u izuzetno lošem stanju ,odgovor je uvijek da se čeka aglomeracija,no najbolje bi bilo da komunalni redar vidi u kakvom je stanju prometnica pa da se poduzmu određene mjere.l.p

Ime: Marko Pintarić | Datum: 10-03-2023 11:01 | Mjesto: Zasadbreg

Komunalni redar i načelnik će pregledati stanje prometnice u vašoj ulici. Lp.

Pozdrav, zanima nas kad kreću građevinski radovi na izgradnji kanalizacije u Poljskoj ulici i Ulici Ive Lole Ribara. Hvala

Ime: Robi | Datum: 05-03-2023 08:37 | Mjesto: Lopatinec

Za Poljsku ulicu i Ulicu Ive Lole Ribara izrađena je projektna dokumentacija i izdana građevinska dozvola. Otkupljeno je zemljište na kojem će biti prepumpne stanice. Investiciju vode Međimurske vode i čeka se natječaj na koji se može prijaviti projekt. Lp.

Poštovani, zanima me hoće li se katastarske izmjere vršiti i u ostalim naseljima općine, kao što je to trenutno u 3 naselja. Hvala, lp!

Ime: Ivan | Datum: 23-02-2023 07:04 | Mjesto: Sv Juraj na Bregu

Izmjera na području Općine Sveti Juraj na Bregu izvodi se u naseljima Brezje, Mali Mihaljevec i Zasadbreg (k.o. Zasadbreg) za građevinska i poljoprivredna zemljišta. Rok za završetak projekta izmjere je 12 mjeseci, a trošak u potpunosti financira Državna geodetska uprava.

Općina je prijavila iskaz intersa za katastarsku izmjeru cijelog područja Općine Sveti Juraj na Bregu i plan je nakon izmjere za k.o. Zasadbreg da se nastavi s izmjerom k.o. Lopatinec.

Pozdrav.

Postovani,u Zasadbregu kod kucnog broja 101b vec duze vrijeme ne radi javna rasvjeta pa bi ovim putem zamolio da se predmet proslijedi nadleznima kako bi se kvar u dogledno vrijeme otklonio(nadam se sto brze).Unaprijed hvala.Uz duzno postovanje,Novak

Ime: Velimir Novak | Datum: 18-02-2023 18:52 | Mjesto: Zasadbreg

Kvar je prijavljen i uskoro će se pristupiti otklanjanju.

Pozdrav.

Pozdrav. Zanima me kakav je plan sa ulicom I. G. Kovacica u M. Mihaljevcu. Postavljeni su drveni stupici sa obje strane ulice. Cemu oni sluze?

Ime: Ulica | Datum: 26-01-2023 13:08 | Mjesto: M. Mihaljevec

Županijska uprava za ceste radi evidenciju svojih prometnica. Stupići označavaju pojas prometnice. Lp.

Pozdrav, kada ce biti isplata stipendija?

Ime: Studentica | Datum: 05-12-2022 14:50 | Mjesto: Sv Juraj

Pozdrav,

10. prosinca 2022. godine (subota) bit će potpisivanje ugovora s novim stipendistima. Nakon potpisivanja će se izvršiti isplata svim stipendistima. Lp.

aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content