STIŽE NOVAC Odobrena sredstva za sufinanciranje projekata 17 međimurskih općina i gradova

ogradit će se Dječji vrtić u Donjem Kraljevcu, izgraditi parkiralište uz groblje u Gradinovcu, uredit će se parkovi, ceste, nabaviti strojevi…

Za projekte 17 međimurskih općina i gradova Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine odobrilo je sufinanciranje s ciljem poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u 2022. godini.

Odobrena su sredstva za izgradnju parkirališta uz groblje u Gardinovcu, rekonstrukciju svlačionica i navodnjavanje nogometnog igrališta u Turčišću, nabavku komunalne opreme za održavanje javnih površina u općini Donja Dubrava, dogradnju Dječjeg vrtića „Ftiček“ u Donjem Kraljevcu, izgradnju nerazvrstanih prometnica u Donjem Vidovcu i Donjem Koncovčaku, nabavu komunalne opreme i strojeva za potrebe poslovanja vlastitog pogona Općine Goričan, održavanje spremišta za komunalne strojeve i alate u Kotoribi, uređenje međugeneracijskog parka u novom naselju Gornje Trate (II. faza) u Maloj Subotici te sanaciju Selske ulice i izgradnju parkirališta iznad retencijskog bazena u centru Murskog Središća. 

Sredstva su odobrena i za nabavu komunalnog traktora za održavanje javnih površina u općinama Nedelišće i Sveti Juraj na Bregu, izgradnju oborinske odvodnje i uspostave javne rasvjete u Orehovici, nabavu radnih strojeva za održavanje javnih površina u Podturnu, izgradnju mješovite odvodnje na području grada Preloga, uređenje parka u Svetoj Mariji te uređenje centra u Vratišincu.

Na javni poziv Ministarstva koji je bio otvoren za prijave u razdoblju od 12. svibnja 2022. do 1. lipnja 2022. godine, 354 jedinica lokalne samouprave dostavilo je isto toliko projektnih prijedloga. Nakon provedene administrativne provjere proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane u tu svrhu formiranog Povjerenstva te su odobrena 353 projekta.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

Scroll to Top Skip to content