ˈCentar bi bio gotovo u potpunosti samoodrživˈ

Nakon završetka 8. sjednice Općinskog vijeća Općine Sveti Juraj na Bregu, načelnik Anđelko Nagrajsalović okupljenim je vijećnicima nakon formalnog završetka sjednice predstavio idejni projekt turističkog centra. Iako ideja o njegovoj izgradnji nije novost, sljedećih mjeseci moglo bi biti poznato kada kreće njegova izgradnja. Idejni projekt upućen je Ministarstvu od kojeg se čeka zeleno svijetlo.

O ovom impresivnom projektu govorio je sam načelnik.

– U programu razvoja općine Sveti Juraj na Bregu postojala su dva projekta. Jedan je projekt poduzetničkog centra, a drugi turističkog centra. Na Mrzlom polu potražujemo od države da nam pokloni zemljište, ali da bi nam ga i država poklonila, mora postojati ideja. Osmislili smo zato idejni projekt. Na stranici rajnabregu.com postoje svi turistički sadržaji koje nudimo, bilo da se radi o vinarijama, smještaju ili glazbenim i kulturnim manifestacijama, kao i oni koje nude naše susjedne općine. Imamo mnogo toga što možemo ponuditi turistima, a nismo isključivo niti vezani za općinu. Dolazi do spajanja turističkih zajednica i ideja da se općine koje imaju turistički potencijal objedine i formiraju u cjeline. Imamo idejno rješenje koje smo uputili Ministarstvu i ono je sljedeće. Objekt bi bio u dvije etaže. Gornja etaža bila bi u ravnini s cestom, budući da zemljište ima blagi pad. Na toj etaži bili bi smješteni kafići i prodajni centar u kojem bi se nudili proizvodi lokalnih proizvođača i suvenirnica, također i info pult i recepcija. Centar bi imao četiri apartmana, ali bi recepcija i sve posjetitelje upućivala na privatne smještaje koji se nude na prostoru općine. Odavde bi mi usmjeravali ljude ne samo na licencirane smještaje, već i prema vinarijama, zabavnim parkovima, restoranima i slično. Centar bi imao i spa prostor, tehnički prostor, dvorane za konferencije, restoran i vinoteku. Restoran je osmišljen tako da opskrbljuje hranom i kuće za odmor. Sav okolni prostor objekta bio bi osmišljen kao park. Postojeće drveće bi ostalo, a oko njega bi se formirale staze. Park bi imao i amfiteatar. Bio bi tu i mali etno muzej, sportska i dječja igralište, jezerce i klupe. Imali bismo i vinski podrum. Centar bi bio samoodrživ, pa osim što će biti niskoenergetski objekt, plaće zaposlenih financirale bi se iz zarade centra, rekao je A. Nagrajsalović.

Hoće li projekt u konačnici biti prihvaćen i hoće li se uskoro krenuti u izgradnju bit će poznato u narednom vremenu.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila/foto: Blanka Lozić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content