Primopredaja novog vatrogasnog vozila za DVD Vučetinec

Svečanost povodom primopredaje novog vatrogasnog vozila održana je 5.prosinca 2015. g. kod Vatrogasnog Doma u Vučetincu. Uz članove DVD-a Vučetinec, svečanosti su prisustvovali načelnik općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović, tajnik VZMŽ Dragutin Trupković, zamjenik predsjednika VZO Mladen Tomašić, te članovi okolnih DVD-ova.

Predsjednik DVD-a Vučetinec, Kruno Petričević je pozdravio 50-ak prisutnih, i kraćim ih govorom upoznao sa realizacijom nabave vozila. U ime članova DVD-a zahvalio je načelniku Općine na realizaciji i preuzetim obvezama otplate kredita te VZMŽ na sredstavima premije osiguranja. Dodao je kako će minule godine stroge štednje za vozilo zamjeniti nabava opreme i uspješnije djelovanje sa novim vozilom.

Nakon prigodnih riječi potpore tajnika VZMŽ, načelnik je govorio o realizaciji plana Općine za opremanje, osuvremenjivanje i pomlađivanje voznog parka VZ Općine Sv. Juraj na Bregu. Dodao je kako DVD osigurava 25% financijskih sredstava, a preostali dio otplate na rok od 4 godine preuzima Općina. Ovim planom do sada su nabavljena 3 vozila, a nakon isteka kredita ići će se u nabavu sljedećeg vozila.

Nakon toga je vozilo blagoslovio župnik vlč. Ivica Puškadija.

Na kraju svečanosti je načelnik Općine je predao ključeve novog vozila predsjedniku DVD-a, koji ih je potom predao zapovjedniku Miljenku Živku da izvrši prvo „probno paljenje“ vozila.

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content