Dobar primjer suradnje udruge i općina

Ovih dana će započeti građevinski radovi na šumskim prometnicama u Okruglom Vrhu, u rudini Kolarova Graba u dužini oko 1385 m i u naselju Železna Gora u rudini Logovec u dužini 555 m.

Udruga Jegnjed svake godine poziva Općine da predlože šumske ceste na svom području, a udruga izradi projekte i prijavi ih na natječaj Savjetodavne službe.

Jegnjed je udruga privatnih šumoposjednika Međimurske županije koja kontinuirano izrađuje i prijavljuje projekte za održavanje šumskih prometnica u Međimurskoj županiji. Do sada je na području Međimurske županije već realizirano oko 15 projekata obnove šumskih cesta u vrijednosti preko 2,5 milijuna kuna.

Za 2015. godinu udruga je prijavila 11 projekata za održavanje šumskih cesta širom Međimurja i to na području općina koje su pokazale inicijativu na poziv udruge Jegnjed.

Na natječaju su ove godine prošle dvije ceste, i to: šumska cesta u Okruglom Vrhu u Općini Sveti Juraj na Bregu i šumska cesta Logovec u Općini Štrigova.

Javno nadmetanja za izvoditelju na području cijele RH je još u svibnju 2015. godine objavila Savjetodavna služba iz Zagreba, Savska cesta 41, a ugovor za izvođenje na području centralne Hrvatske je sklopljen s tvrtkom Turković d.o.o. iz Velike Gorice. Radovi u Okruglom Vrhu i Železnoj Gori će započeti ovih dana.

Udruga Jegnjed je izradila projekte i prijave na natječaj volonterski, bez naknade, a sve građevinske radove financira Savjetodavna služba iz Zagreba u 100% iznosu iz OKFŠ-a (naknade za korištenje općekorisnih funkcija šume).



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content