KRUNOSLAV BEDI: DAYDREAMING/SANJARENJE

Nakon Pariza, Milana, Rima, Venecije, Doncastera, Washingtona i Londona, multimedijski umjetnik Krunoslav Bedi iz Čakovca po prvi put svoju AI umjetnost izlaže kod kuće, u Međimurju.

Doktor informacijskih znanosti, srednjoškolski profesor računalstva, pionir je u razvoju i primjeni umjetne inteligencije u razvoju novih digitalnih tehnologija, osobito u umjetnosti koja je danas sve više povezana s tehnologijom. Njeguje inovativni pristup kojim svoju poeziju oživljava u umjetničke vizije uz pomoć umjetne inteligencije, a nakon niza svjetskih priznanja, uvid u njegovo stvaralaštvo napokon će dobiti i domaća publika.

‘Sanjarenje/Daydreaming’ nov je i jedinstven umjetnički koncept koji se može nazvati umjetničkim izazovom jer spaja poeziju i umjetnost, a kroz razgovor autora i povjesničarke umjetnosti Kristine Jančec, otvorit će se brojna pitanja o tome kako tehnologija može obogatiti umjetnički izraz i stvoriti nova značenja i perspektive u umjetnosti, a prostora će biti i za diskusiju o autorstvu, kreativnosti i ulozi tehnologije u umjetnosti, potičući publiku na razmišljanje o granicama između čovjeka i stroja u kreativnim procesima.

29.04.2024. / 19:00, Dom kulture Murai, Pleškovec 25
ULAZ JE SLOBODAN



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content