Danas ponosno predstavljamo Ljiljanu Škrobar-mag.ing.hortikulture

Ljiljana Škrobar je nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec upisala i uspješno završila na Agronomskom fakultetu u Zagrebu smjer Vrtlarstvo i oblikovanje pejzaža.

Položila je pedagoško- psihološko obrazovanje i zaposlila se kao nastavnica strukovnih predmeta s područja cvjećarstva i aranžiranja u Gospodarskoj školi u Čakovcu.

Kao mentor učenicima na različitim razinama natjecanja iz cvjećarstva postigla je mnoge zapažene rezultate od kojih je posebno vesele prva mjesta na FLORI u Celju, ali i svaki rezultat učenika na WorldSkillsu Croatia, međunarodnom natjecanju prošle godine u Italiji (2.mjesto) te brojni odlični plasmani učenika na Državnim natjecanjima, FLORAART-u, “Barok,glazba,cvijeće” u Varaždinu…

Osim učenicima, bila je i mentor nastavnicima pripravnicima koji su uspješno položili stručne ispite s ocjenom izvrstan.

Redovito se usavršava u struci, prati novitete u struci kroz brojna predavanja, seminare i radionice te je stekla certifikate ( “Evropski florist” u Biotehniškom centru Naklo, Floweracademia.si dr.Sabina Šegula, Ivan Bergh Floral School…).

U Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih sudjeluje u radu mnogih povjerenstava za izradu standarda zanimanja, članica je povjerenstava za izradu zadataka, provođenje natjecanja i smotri za učenike s teškoćama te članica Prosudbenih povjerenstava na WorldSkills Croatia.

S učenicima godinama sudjeluje na svim mobilnostima po Erasmus+ projektima koje Gospodarska škola provodi (Agroeduca, GI-BAJ-MO, Take every chance…).

Surađuje s lokalnom zajednicom, raznim udrugama kroz uređenja pozornica s učenicima za razne prigode te održavanje radionica za različite uzraste polaznika.

8. lipnja 2022. ASOO donosi Odluku na temelju uvida na sat i Pravilnika o napredovanju da Ljiljana Škrobar napreduje u zvanje izvrstan savjetnik.

Kao samohrani roditelj radi i u svom obrtu Hortikultura i floristika “Veronika” na poslovima uređenja i održavanja krajolika.

Od 2015. godine sudjeluje u radu Pučkog otvorenog učilišta Čakovec kao predavačica programa osposobljavanja i usavršavanja Cvjećar-aranžer / Cvjećarka-aranžerka. Također je vodila radionice Floral party, jesenska rapsodija, blagdanske radionice izrade adventskih vjenčića…

Kao dugogodišnji koordinator Tjedna cjeloživotnog učenja i sudionik inicijative Advantage Austrija “Praksa za nastavnike- nastavnici u poduzeća” volim podučavati-prenositi znanja, vještine i kompetencije, ali isto tako i učiti, izmjenjivati dobre primjere prakse, motivirati polaznike da se sa strukom može do karijere!

Imate priliku uključite se u novu grupu cvjećara-aranžera koja počinje krajem 4. mjeseca. Požurite s prijavama na info@pou-cakovec.hr ili 040 395 236.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content