Radionica SARA BENE: Same, but different

Živimo u doba velikih tehnoloških, migracijskih i klimatskih promjena. No, što je ono što uvijek ostaje isto? Koje su to naše vrijednosti i karakteristike koje ostaju s nama bez obzira na vanjske promjene? Što je to po čemu se razlikujemo od ostalih, ali istovremeno baš zbog toga doprinosimo jednakosti u društvu? Kako su različitosti povezane u jedno? Koja je vrijednost različitosti u društvu?

Sve su to pitanja koja si rijetko postavljamo pa, usred svih promjena, gubimo tlo pod nogama, ali ih kroz kroz lagan i zaigran umjetnički proces postavljamo na ovoj radionici.

Stvaranjem 𝘇𝗮𝗷𝗲𝗱𝗻𝗶𝗰̌𝗸𝗲 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗮𝗹𝗮𝗰𝗶𝗷𝗲 𝗼𝗿𝗶𝗴𝗮𝗺𝗶 𝗶 𝗺𝗼𝘇𝗮𝗶𝗸 𝘁𝗲𝗵𝗻𝗶𝗸𝗮𝗺𝗮 dolazimo do osjećaja pripadnosti zahvaljujući individualnim razlikama. Možemo li onda kroz umjetnost i interaktivnu instalaciju podići svijest o različitosti društvenih skupina koje žive u zajednici (oko nas) te podsjetiti na važnost različitost i prihvaćanje sebe kao drugačijeg pojedinca?

U sklopu cjelodnevne izložbe bit će organizirana i 𝗿𝗮𝗱𝗶𝗼𝗻𝗶𝗰𝗮 𝗶𝘇𝗿𝗮𝗱𝗲 𝗼𝗿𝗶𝗴𝗮𝗺𝗶 𝘇̌𝗱𝗿𝗮𝗹𝗼𝘃𝗮 kojima će se sudionici priključiti zajedničkoj instalaciji. Izradit će se i 𝘇𝗮𝗷𝗲𝗱𝗻𝗶𝗰̌𝗸𝗶 𝗺𝗼𝘇𝗮𝗶𝗸 koji će predstavljati Zemlju iznad koje ždralovi lete. Uz zvučnu kulisu i kratko predavanje o društvenim različitostima, sudionici radionice te kasnije posjetitelji izložbe, dobivaju dojam o širini i vrijednosti tog bogatstva kroz umjetničku prizmu.

Radionicu vode 𝗦𝗮𝗿𝗮 𝗕𝗲𝗻𝗲, edukacijska rehabilitatorica iz Međimurja i 𝗧𝗷𝗮𝘀̌𝗮 𝗝𝗮𝗺𝗻𝗶𝗸𝗮𝗿, gošća iz Slovenije, umjetnica bez granica koja za ovu priliku donosi svoj 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗸𝗹𝗶𝗿𝗮𝗻𝗶 𝗽𝗮𝗽𝗶𝗿 od kojeg ćemo raditi ždralove. Sav ostali materijal, kao i okrijepa tijekom radionice, bit će osigurana!
Radionica je namijenjena mladima i ostalima koji osjećaju da im je ovako nešto potrebno.

Instalacija će ostati otvorena za javnost.

Radionica će se održati u 𝗠𝗨𝗥𝗔𝗜 𝗔𝗧𝗘𝗟𝗝𝗘𝗨.

𝗨𝗟𝗔𝗭 𝗕𝗘𝗦𝗣𝗟𝗔𝗧𝗔𝗡.

* 𝑃𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚 𝑠𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑣𝑜𝑑𝑖 𝑢 𝑠𝑘𝑙𝑜𝑝𝑢 𝑝𝑟𝑜𝑗𝑒𝑘𝑡𝑎 ‘𝑀𝑢𝑟𝑎𝑖 2.0’ 𝑠𝑢𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑐𝑖𝑟𝑎𝑛𝑜𝑔 𝑠𝑟𝑒𝑑𝑠𝑡𝑣𝑖𝑚𝑎 𝑍𝑎𝑘𝑙𝑎𝑑𝑒 ‘𝐾𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑛𝑜𝑣𝑎’, 𝑘𝑜𝑗𝑖𝑚 𝑃𝑙𝑎𝑡𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎 𝑧𝑎 𝐷𝑟𝑢𝑠̌𝑡𝑣𝑒𝑛𝑖 𝑐𝑒𝑛𝑡𝑎𝑟 𝐶̌𝑎𝑘𝑜𝑣𝑒𝑐, 𝑢 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑛𝑒𝑟𝑠𝑡𝑣𝑢 𝑠 𝑂𝑝𝑐́𝑖𝑛𝑜𝑚 𝑆𝑣𝑒𝑡𝑖 𝐽𝑢𝑟𝑎𝑗 𝑛𝑎 𝐵𝑟𝑒𝑔𝑢, 𝑢𝑠𝑝𝑜𝑠𝑡𝑎𝑣𝑙𝑗𝑎 𝑐𝑗𝑒𝑙𝑜𝑔𝑜𝑑𝑖𝑠̌𝑛𝑗𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚 𝑖 𝑛𝑎𝑠𝑡𝑎𝑣𝑙𝑗𝑎 𝑖𝑧𝑔𝑟𝑎𝑑𝑛𝑗𝑢 𝑖 𝑟𝑎𝑧𝑣𝑜𝑗 𝑣𝑖𝑧𝑖𝑗𝑒 𝑘𝑜𝑗𝑜𝑚 𝑠𝑒 𝑜𝑡𝑣𝑎𝑟𝑎𝑗𝑢 𝑣𝑟𝑎𝑡𝑎 𝑠𝑢𝑣𝑟𝑒𝑚𝑒𝑛𝑜𝑗 𝑘𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑖 𝑖 𝑢𝑚𝑗𝑒𝑡𝑛𝑜𝑠𝑡𝑖 𝑢 𝐾𝑟𝑒𝑎𝑡𝑖𝑣𝑛𝑜-𝑒𝑑𝑢𝑘𝑎𝑡𝑖𝑣𝑛𝑜𝑚 𝑐𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑀𝑢𝑟𝑎𝑖 𝑢 𝑃𝑙𝑒𝑠̌𝑘𝑜𝑣𝑐𝑢 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content