Općina Sveti Juraj na Bregu dobiva 30.000 eura za izradu novog Prostornog plana

Općini Sveti Juraj na Bregu odobreno je 30.000 eura bespovratnih sredstava iz Mehanizma za oporavak i otpornost. Sredstva su namijenjena za izradu Prostornog plana nove generacije, koji će se izrađivati korištenjem modernog elektroničkog sustava ePlanovi.

Ovim projektom Općina Sveti Juraj na Bregu doprinosi unaprjeđenju pružanja elektroničkih javnih usluga. Novi Prostorni plan olakšat će i ubrzati administrativne postupke za građane, poslovne subjekte i investiture.

Prostorni plan nove generacije bit će usklađen s najnovijim zakonima i propisima, te će osigurati uravnotežen i održivi razvoj Općine. U planu će se definirati namjena različitih područja, te uvjeti za izgradnju i korištenje objekata.

Za izradu novog Prostornog plana provedbeno tijelo je Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske.

Prednosti novog Prostornog plana:
– Ubrzani i olakšani administrativni postupci
– Veća transparentnost u prostornom planiranju
– Održiv i uravnotežen razvoj Općine
– Poticanje investicija i gospodarskog rasta



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content