Proglašeni najbolji sportaši Međimurja za 2023. godinu

U čakovečkom Hotelu Park jučer je održan tradicionalno proglašenje Najboljih sportaša Međimurja za 2023.godinu. Kao što smo već objavili, među sportašicama najboljom je proglašena tenisačica Antonia Ružić, članica TK Franjo Punčec Čakovec, u čije ime je nagradu primila sestra Lea, dok je za najboljeg međimurskog sportaša izabran gimnastičar Marko Sambolec, član GK Marijan Zadravec Macan, čiju je nagradu preuzela majka Ivana. Izostanaka najboljih sportaša sa same svečanosti dobra je vijest, jer Antonia uspješno nastupa na ITF turniru u češkom Ricanyju, a Marko sudjeluje na kontrolnom natjecanju Hrvatskog gimnastičkog saveza u Osijeku.

Među sportskim kolektivima titule najboljih ponijeli su seniorke ŽRK Zrinski Čakovec kod žena i seniori OK Centrometal Macinec među muškim momčadima. U kategoriji najbolji sportski par, štafeta, posada slavili su otac i sin Bojan i Denis Košak iz Kuglačkog kluba Željezničar Čakovec.

U ovoj prigodi dodijeljeno je i najviše županijsko sportsko priznanje koje nosi ime legendarnog Franje Punčeca. Tako je nagradu za životno djelo primio Zoran Pfeifer iz Čakovca koji je dao ogroman doprinos u podizanju međimurskog sportskog ribolova na svjetsku razinu te značajno sudjelovao i u radu županijske Zajednice sportskih udruga i saveza. Godišnje nagrade Franjo Punčec primili su: Marija Zadravec, Stanislav Žinić, Tea Kolarić, Marin Horvat i Bruno Kovačić.

Nagradu za fair play potez primio je David Kanižaj iz NK Dinamo Domašinec za pomoć koju je pružio jednom od sudionika veteranske nogometne utakmice. Priznanje za sportaša osobu s invaliditetom dobio je Stjepan Šarić iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije za pobjedu na stolnoteniskom turniru Ljetnih olimpijskih igara Specijalne olimpijade u Berlinu. Priznanje za medijsku promociju sporta pripalo je fotografu Vjeranu Žgancu Rogulji čije su fotografije, objavljivanje u lokalnim tjednicima, Večernjem listu i putem agencije Pixell, dale posve novu dimenziju brojnim sportskim događajima u našem kraju.

Za svoja postignuća nagrađeni su i perspektivni sportaši, pa su u ovoj kategoriji priznanja primili: Nikola Jalšovec, Martin Vuri, Oto Pesek, Sara Novak, Nina Varga, Matej Bračko, Leon Jug, Hana Horvat, Leona Radek, Dominik Vidović, Vanja Novak i Nela Novak.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić naglasio je da su sve njene aktivnosti provedene po planu i zahvalio Međimurskoj županiji što je u potpunosti poštovala svoje financijske obveze. Na prihodovnoj strani sredstva su namaknuta i kroz različite projekte u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i Ministarstvom turizma i sporta.

-I u tekućoj godini, kada očekujemo oko 20 posto više novaca od Međimurske županije i izdašniju potporu Ministarstva turizma i sporta, ključni sastojak cijele naše priče i dalje će biti naš međimurski čovjek, sportaš, trener i sportski djelatnik. Primjećujemo kako se sve više trenira i obrazuje, teži dodatnim zvanjima i kvalifikacijama, a klubovi su prepoznali mogućnost vanjskog financiranja putem nacionalnih i europskih natječaja. Na tom putu uvijek će imati našu podršku, poručio je Kljajić.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: Miljenko Ovčar
Foto: Dario Horvat



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content