Miroslav Turk: Oni treniraju pet puta tjedno, a još su djeca!

Na seniorskom prvenstvu Hrvatske u streljaštvu koje se održalo u Osijeku dana 10. i 11. veljače 2024. godine, Streljački klub Zelenbor Brezje pomeo je konkurenciju. Anamarija Turk i ekipa Zelenbora kojoj pripadaju i Sara Novak te Ela Halabarec, postala je prvakinja Hrvatske u kategoriji mlađih seniorki. Muška ekipa Zelenbora koju čine Luka Jambreuš, Petar Turk i Borna Horvat pak je došla do naslova viceprvak Hrvatske u kategoriji mlađih seniora.

Mješoviti par Anamarija/Luka je peti par Hrvatske, a Luka je osvojio i 5. mjesto pojedinačno u kategoriji mlađih seniora. U konačnici, Anamarija Turk je najbolja juniorka 1. hrvatske lige, stoji na službenim stranicama Streljačkog kluba Zelenbor Brezje, a izjavu o sjajnom plasmanu kluba dao je trener Miroslav Turk, čovjek koji mlade sportaše kluba vodi više od trideset godina.

Anamarija ima tek 18 godina, a već drži status najbolje seniorske u Hrvatskoj. Kod nje je bilo očekivano da će osvojiti medalju, a ovo joj je druga po redu budući da je ona već prošle godine osvojila zlatnu medalju u kategoriji mladih seniorki, što je tada bilo iznenađenje. To je pojedinačni naslov Anamarije, a one kao ekipa, koju čine i Sara s 14 godina te Ela s tek 12 godina, osvojile su naslov prvakinja Hrvatske u kategoriji mlađih seniori.

Uzmu li se u obzir njihove godine, to je astronomski uspjeh, a ja sam se kao trener radi njihova relativno nedovoljnog iskustva u natjecanjima možda eventualno nadao bronci, no djevojčice su pomele konkurenciju i oduševile sve nas, rekao je Turk i dodao: Saru i Elu nisam mnogo opterećivao plasmanom, budući da su one tek djevojčice koje uživaju u ovom sportu, a imaju i malo „utakmica u nogama.“ Ipak, one su čini se puno ozbiljnije negoli sam mislio. Sara i Ela postavile su svoje rekorde.

Ove mlade sportašice relativno su se nedugo pronašle u streljaštvu, no prema riječima njihova trenera, treniraju svaki dan, pet puta tjedno, a na prste se jedne ruke mogu zbroji njihovi izostanci. Prošle godine, ekipa je izborila osmo mjesto, a ove godine prvo, što pokazuje njihovi posvećenost, napredak, ali i talent. Njihov napredak je strelovit, budući da djevojčice treniraju tek nekoliko godina. Ipak, osobno mislim da je u ovoj generaciji presudno njihovo zajedništvo. Poklopila se jedna sjajna ekipa, a oni se međusobno podržavaju i potiču na treniranje.

Već dugog dana nakon osvajanja naslova, ekipa je bila u streljani na treningu kako bi se pripremila za nadolazeće europsko prvenstvo.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: www.medjimurski.hr
foto: www.medjimurski.hr

Scroll to Top Skip to content