Čak 13 objekata u Međimurju dobili oznaku izvrsnosti Good travel

U Pleškovcu, u višestrukoj nagrađivanoj Kući za odmor Lina, u vlasništvu obitelji Lajtman, danas je održana konferencija za medije na kojoj su župan Međimurske županije Matija Posavec, direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, te pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović najavili javni poziv za dodjelu potpora za turističke manifestacije. Međimurska županija i njena Turistička zajednica u 2024. godini podržat će organizatore manifestacija s ukupnim iznosom koji doseže 55.000 eura, i znatno je viši u odnosu na ranije godine.

Ovom prigodom dodijeljeni su i certifikati Good Travel kojima se nagrađuju postignuća turističkih dionika našega kraja u području održivog turizma i njihova posvećenost visokim standardima. Riječ je o nadgradnji na certifikaciju za oznaku Green Destination, koju Međimurje nosi – zasad –  kao jedina regija u Hrvatskoj, te znači dodatno unaprjeđenje održivog upravljanja destinacijom i edukaciju dionika. Oznaka Good travel garancija je iznimno visokog standarda u turističkoj industriji, s fokusom na očuvanju okoliša.

GODINA VRHUNSKIH MANIFESTACIJA

O novom javnom pozivu za dodjelu potpora, direktor Turističke zajednice Međimurja Rudi Grula kaže: „U suradnji s Međimurskom županijom, otvorili smo novi poziv za organizatore turističkih manifestacija u 2024. godini, a kriteriji su nam, kao i ranijih godina, usmjereni prema održivosti, te organizatori moraju zadovoljiti nove ekološke i druge srodne standarde. Pred nama je bogato razdoblje kada je riječ o manifestacijama, te će Međimurje biti domaćin vrhunskih događaja, od kulture do sporta“, naglasio je Rudi Grula, pozvavši organizatore da iskoriste potpore i jave se na natječaj koji će biti otvoren mjesec dana.

Župan Matija Posavec istaknuo je domaćine – obitelj Lajtman – kao ogledni primjer uspjeha na polju održivog turizma, te brendiranja Međimurja kao zelene oaze u srcu Europe: „I na primjeru Kuće za odmor Lina vidimo čemu Međimurje teži. Umjesto masovnosti, težimo kvaliteti, gradeći je na uređenosti i kulturno-povijesnim te prirodnim vrijednostima, koncentriranima na malom, snažno povezanom, prostoru. U tome smo drugačiji od ostalih“, rekao je župan, dodavši da iza svake nagrade i certifikata stoji mnogo truda znanja i inovativnosti, ali i hrabrih poduzetničkih pothvata Međimuraca.  „Zato smo i podigli iznos ovogodišnjeg javnog poziva na 55.000 eura. Tijekom proteklih godina, zahvaljujući našim potporama, razvijen je 81 novi turistički proizvod!“, naglasio je župan Posavec.

Domaćini današnje konferencije za medije, obitelj Lajtman, za ruralnu međimursku kuću za odmor Lina, prvi su u Hrvatskoj dobili europski certifikat Ecolabel, a prošle godine još dva iznimno važna priznanja: Zlatnu povelju Suncokret ruralnog turizma Hrvatske za 2023. godinu u kategoriji turističkih seljačkih gospodarstavate posebne nagrade Hrvatske turističke zajednice kao najiznajmljivači u kategoriji valoriziranja kulturne baštine i održivog razvoja.

MEĐIMURCI, PONOVO STE PRVI!

Sudionicima konferencije za medije, obratila se Katarina Miličević, direktorica tvrtke Tourism Lab, gdje je provedeno certificiranje za Good travel potvrde izvrsnosti.

Dragi Međimurci, ponovo ste prvi i još jednom ste Hrvatskoj pokazali kako se upravlja održivim turizmom. Danas dodjeljujemo ovu vrstu certifikata za prvih 13 objekata i tvrtki u Hrvatskoj i to u Međimurju, gdje je postignuta sinergija privatnog i javnog sektora, što je ključno za razvoj održivog turizma“, istaknula je Katarina Miličević.

U Međimurskoj županiji, u kategoriji smještajnih objekata i hotela, certificirani su: Pozojova hiža, Kuća Dobranić, apartman Hiža 38, Kuća za odmor Pušlek, Kuća za odmor Lina, Toplice Sveti Martin i hotel Panorama tvrtke DG Sport.

Oznaku izvrsnosti Good travel, u kategoriji turističkih agencija dobila je tvrtka Rudi express, a u kategoriji muzeja i centara za posjetitelje Ekomuzej Međimurje malo, Štrikom za Vidikovac na Mađerkinom bregu, Turistička zajednica općine Sveti Martin na Muri za Mlinarovu hižu i pripadajući multimedijsku zbirku,zatim, u kategoriji adrenalinskih parkova, certifikat je dodijeljen Poljoprivrednom gospodarstvu Geler,dok je u kategoriji vinarija certificirana Vinska kuća Hažić.

preneseno s: www.mnovine.hr
objavila: Sanja Hericaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content