SVETI JURAJ NA BREGU Učitelj Željko Kraljić održao predavanja i radionice matematike u Zagrebu i Puli

Stručno usavršavanje učitelja predstavlja vrlo važnu značajku odgojno-obrazovnog sustava potičući učitelje na promjene i inovativnost u nastavi, ali isto tako stvarajući pretpostavke za kvalitetnije učenje učenika

Učitelj matematike Željko Kraljić iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu nastavlja sa svojim nizom predavanja i radionica po Hrvatskoj. U veljači je održan državni stručni skup u Osijeku s temom Aktivne metode učenja i poučavanja gdje je Kraljić imao  radionicu s temom Vrijednost učenja i profesionalno usmjeravanje.

Prije toga u srpnju prošle godine održan je 9. Kongres nastavnika matematike Republike Hrvatske u Zagrebu s temom skupa Smisao u matematici. Kraljić je tamo održao predavanje na temu Računanje s razlomcima.

Pretposljednji dan ove školske godine slijedi novo predavanje u Zagrebu. Ovog puta tema međužupanijskog stručnog skupa je Unaprjeđenje stručno-metodičkih kompetencija u poučavanju Matematike koji će se održati u Graditeljskoj tehničkoj školi Zagreb. Tema predavanja bit će  Radna kompetencija – praktično znanje. Očekuje se 250 do 300 sudionika skupa.

Sredinom studenog slijedi 13. stručno-metodički skup učitelja i nastavnika matematike Metodika nastave matematike u osnovnoj i srednjoj školi s temom Istraživanje u nastavi matematike. Učitelj Kraljić će u suradnji s učiteljicom Ružicom Pahor iz OŠ Mursko Središće održati predavanje s temom Ocjene iz matematike učenika od 5. do 8. razreda te samostalnu radionicu Dokumentarni film i kviz za početak nastavne godine. Na skupu se očekuje oko 500 sudionika.

Učitelji Pahor i Kraljić imali su već zajedničku suradnju i predavanje prije dvije godine na VI. međunarodnoj konferenciji za učitelje i odgojitelje s temom Poticajnom okolinom i suradnjom do veće motivacije učenika.

Učitelj Kraljić je u Puli do sada održao niz predavanja i radionica: 2009. predavanje Nedostaci ocjenjivanja, 2011. predavanje Iskustva iz prakse, 2013. predavanje Leptir plavac u svijetu matematike, 2015. predavanje Jurimo bez kočnica – početak nastavne godine i radionicu Rukometna statistika – novinarski zadatak, 2019. predavanje Geometrijski mozaik i 2021. predavanje Matematički put u svijet rada.

Stručna usavršavanja omogućuju učiteljima razvijati i nadopunjavati svoja znanja o nastavnim sadržajima te pedagoške kompetencije, omogućiti im suradnju sa sustručnjacima u refleksivnim zajednicama učenja kako bi kontinuirano poboljšavali i kritički promišljali o svojoj praksi.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

Scroll to Top Skip to content