Dragec svojom violinom uvijek dirne emocije, izmami suze, izazove veselje… Čestitamo!

Teško se može zamisliti Dragutina Kocijana (73) bez violine, ali i violinu bez njega. Zajedno su već više od 66 godina, i u dobru i u zlu. Za njega svi znaju, a takav šeretski osmijeh ima samo on i Zvonko Bogdan, čije je pjesma najviše i najradije svirao i pjevao proteklih godina.

Počeo je sa sedam godina, svirao na više raznih instrumenata i uvijek im davao dušu i izvlačio iz njih ono najbolje što su mogli dati. Ipak, prevladala je violina, nije mogao bez nje, ali u siromašnoj obitelji u Pleškovcu nije bilo novca za kvalitetniji instrument.

No, kasnije je sam kupio nekoliko violina, a danas svira na izuzetno kvalitetnoj, kupljenoj u Njemačkoj. Svirao je i nastupao s brojnim sastavima, kao što su bili “Štamprlini”, “Meštri”, “Oldtimeri” i drugima, a nerijetko je na zabavama i veselicama uzeo violinu u ruke i ravnopravno svirao s gostujućim sastavom.

Mnogim ljudima, koji su ga slušali, učinio je život ljepšim. Uvijek bi svojom svirkom izmamio suze, dirnuo emocije, izazvao veselje… Takav je on, majstor violine, majstor emocija i zato ga mnogi vole. Od Štrigove do Donje Dubrave. Malo je onih koji ga nisu barem jednom slušali kao svira. I uživali. Jer, glazba je radost.

Dragec je veliki prijatelj, šaljivđija, za svakoga ima riječ utjehe. Aktivan je u Oldtimer klubu “Međimurje”. Zapravo, bio je i prvi predsjednik. I danas se bavi obnovom starih vozila. Kaže da mu je to, uz glazbu, u krvi.

Dragutin Kocijan, danas, 27. lipnja 2023. godine slavi svoj 73 rođendan. Neka mu je sretan, zdrav i radostan. Zaslužio je. I on i njegova violina.

Čestitamo!

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: Ivica Jurgec
foto: S.Mesarić / I.Jurgec / Arhiva

Scroll to Top Skip to content