Ministrica Nina Obuljen Koržinek danas je u Čakovcu dodijelila UNESCO-e povelje za međimursku popevku

Međimurska županija, Muzej Međimurja Čakovec, čakovečki Centar za kulturu, Općina Sveti Juraj na Bregu, KUU Seljačka sloga Nedelišće i udruga Matapur dobitnici su UNESCO-vih povelja za međimursku popevku, koja je 2018. godine upisana na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek danas je u Čakovcu dodijelila UNESCO-e povelje za međimursku popevku koja je 2018. godine upisana na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Prema njenim riječima, Povelje su uručene tek sada jer je to dugotrajan proces. Osim toga, sve je produžila i pandemija koronavirusa.

A povelje su dobili: Međimurska županija, Muzej Međimurja Čakovec, čakovečki Centar za kulturu, Općina Sveti Juraj na Bregu, KUU Seljačka sloga Nedelišće i udruga Matapur Lidije Bajuk.

Samo da podsjetimo, novo izdanje festivala Međimurske popevke je sutra, u subotu, 3. lipnja u Nedelišću, u SGC Aton.

preneseno s: www.mnovine.hr
objavila: Vlasta Vugrinecaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content