Kornelija Mesarić – žena, medicinska sestra, vatrogaskinja i neisrpna inspiracija!

Godišnja nagrada Općine Sveti Juraj na Bregu za iznimno djelovanje u području zdravstva i socijalne skrbi ove se godine dodijelila Korneliji Mesarić iz Malog Mihaljevca.

Dokazano predana svom pozivu i pacijentima, Kornelija Mesarić iz Malog Mihaljevca, radi u Županijskoj bolnici Čakovec. Tijekom pandemije, u prvim danima lock-downa 2020. – premještena je na COVID odjel gdje je pomagala najtežim bolesnicima i izlagala se bolesti koja je okupirala pažnju cijelog svijeta.

Radeći u izolacijskom odijelu, pod maskom – punih 27 mjeseci svakodnevno se suočavala s izazovima pandemije i u tom razdoblju i sama preboljela COVID-19.

Trenutno u županijskoj bolnici radi na Odjelu nefrologije – gdje se njezin veseli glas čuje u hodnicima. Primjer je stručne i predane medicinske tehničarke, inspiracija mnogima koji rade u zdravstvu.

Kornelija je članica Udruge žena Mali Mihaljevec od osnutka 2007. godine i članica DVDa Mali Mihaljevec od 2009.

U svom mjestu je organizirala niz predavanja na temu zdravlja.

Sumještani je poznaju i cijene zbog nesebičnosti, smatraju je uzorom i inspiracijom.

Korneliji se nagrada dodijelila na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Sveti Juraj na Bregu proteklog četvrtka, 27. travnja.

Načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu. nagrađena Kornelija Mesarić, i predsjednik OV-a Anđelko Kovačić

preneseno s: www.mnovine.hr
objavila: Sanja Hericaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content