Nagrađeni AMP Brezje, NK Hajduk Brezje, Ivan Kutnjak, DV Jurovska pčelica, Kornelija Mesarić i ženska B ekipa DVD-a Mali Mihaljevec

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Sveti Juraj na Bregu u Domu kulture „Jurica Murai“ u Pleškovcu sinoć je obilježena 30. obljetnica osnutka te općine. Tim povodom dodijeljena su i najviša općinska priznanja. Tako je godišnju nagradu za iznimno djelovanje u području gospodarstva primila tvrtka AMP iz Brezja obitelji Klobučarić.

Za iznimno djelovanje u području sporta i tehničke kulture nagrađen je NK „Hajduk“ Brezje, dok je u području umjetnosti i kulture priznanje dodijeljeno mr.sc. Ivanu Kutnjaku. Nagrada u području znanosti, odgoja i obrazovanja pripala je Dječjem vrtiću „Jurovska pčelica“ iz Lopatinca, a na polju zdravstva i socijalne skrbi Korneliji Mesarić. Iznimno djelovanje u području rada udruga donijelo je nagradu Ženskoj vatrogasnoj ekipi „B“ iz Malog Mihaljevca.

Nakon pozdravne riječi predsjednika Općinskog vijeća Anđelka Kovačića, svečanost je obilježilo izlaganje načelnika Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelka Nagrajsalovića. On je pobrojao sve prethodne načelnike, zamjenike i predsjednike Općinskog vijeća, kao i najvažnija postignuća u ranijim mandatima. Govoreći o aktualnom trenutku posebno je izdvojio značaj izgradnje optičke mreže na području cijele općine, katastarske izmjere za naselja Brezje, Mali Mihaljevec i Zasadbreg, energetsku obnovu dječjeg vrtića u Brezju, završetak radova na Domovima kulture u Zasadbregu i Frkanovcu, razvoj infrastrukture i širenje poduzetničke zone u Brezju, uz brojne druge investicije.

Naglasio je povećanje naknade za novorođenčad na 700 eura, sufinanciranje boravka djece u jaslicama i vrtićima s 55 posto, socijalni program težak 2,7 milijuna kuna, kao i podršku udrugama u iznosu od 100.000 eura. Među najvažnijim budućim projektima izdvojio je izgradnju Turistčko-edukativnog centra, adaptaciju Područne škole u Zasadbregu te najavio uređenje ostatka sustava odvodnje otpadnih voda. Prisutnima su se obratili i župnik Župe Sveti Juraj na Bregu vlč. Danijel Bistrović, kao i zamjenik međimurskog župana Josip Grivec.

U prigodnom programu su nastupili tamburaši i vokalna skupina KUU Zasadbreg i Muška vokalna skupina Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu. Po završetku svečanosti uslijedila je i 15.degustacija sortnih vina s geografskim porijeklom iz Općine Sveti Juraj na Bregu. Proslava 30.obljetnice osnutka općine nastavlja se ove subote od 20 sati u sportskoj dvorani kazališnom predstavom Kerekesh teatra „Pod hitno na hitnu“ te nedjeljnim koncertom Joleta i okupljanjem na Praznik rada u Forestland parku.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio/foto: Miljenko Ovčar



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content