Na Matulovu gruntu Krunoslav Rac predstavlja ‘Velebit – riječju i fotoaparatom’

Krunoslav Rac, hrvatski je fotograf divljih životinja, autor, pisac i veliki zaljubljenik u Velebit. Iako je rođen u Đakovu i diplomirao na Prehrambeno-tehnološkiom fakultetu u Osijeku, svoju profesionalnu karijeru posvetio je fotografiji i planini.

Fotografijom se aktivno bavi od 1997. godine. Autor je brojnih samostalnih izložbi fotografija, redoviti je vanjski suradnik prestižnih hrvatskih časopisa. Između ostalog objavio je i tri autorske knjige, “Velebit – Iskustvo planine”, „Zemlja vuka i vjetra“, a treća knjiga „Gacka – Čovjek i rijeka“ objavljena je ove, 2023. godine. Dobitnik je brojnih nagrada na natječaju fotografije, a posljednja u nizu mu je dodijeljena 2021. godine kada je postao dobitnik nagrade „Velebitska degenija“ koju Hrvatsko novinarsko društvo svake godine dodjeljuje za najbolje reportaže na temu zaštite okoliša.

U nedjelju 23. travnja 2023. godine Krunoslav Rac održat će prirodoslovno predavanje na Matulovu gruntu u Frkanovcu. Program „Velebit – riječju i fotoaparatom‟ počinje u 16 sati. Posjetitelji Matulova grunta moći će kroz kolaž izvrsnih fotografija iz prve ruke čuti zanimljivosti susreta predavača s divljim životinjama, biološkoj raznolikosti Velebita i njegovim susretima s ljudima tog kraja.

Događaj je organiziran unutar programa obilježavanja 30. godina Međimurske županije.

Podsjećamo, ususret Danu planeta Zemlje organizirano je prirodoslovno i putopisno predavanje koje će nas podsjetiti koliko je priroda posebna i nevjerojatna.

Održat će se u petak 21. travnja 2023. godine s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec na Maloj sceni “Vinko Lisjak”. Uz Krunoslava Raca na programu sudjeluje i Siniša Golub, ravnatelj Međimurske prirode. Više o ovom događaju može se saznati na poveznici: bit.ly/3L7WP7j.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila: Roberta Radović
foto/video: Međimurska priroda



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content