U Međimurju raste potreba za ortopedskim pomagalima!

Snaga međimurske udruge „Pomoć neizlječivima“ sa sjedištem u Čakovcu su njeni vrijedni volonteri, a posebno Posudionica ortopedskih i drugih pomagala.

– U 2020. godini Posudionica je imala 346 korisnika, godinu poslije 352, a lani 382. Da broj korisnika s godinama raste pokazuje podatak iz 2014. godine kada je Posudionica imala 180 korisnika.

– Lani smo posudili čak 514 pomagala, vraćeno nam je njih 117, dok su ostala pomagala kod korisnika – istaknula je Spomenka Tomašić, voditeljica Posudionice, istaknuvši kako su njihovo posebno bogatstvo bolnički kreveti kojih u evidenciji imaju 95. Posljednjih 15 su kupili nedavno kupili kao rashodovane od Županijske bolnice Čakovec i koji su gotovo svi u uporabi, no nikada nije bilo slučajeva da je netko za njih bio prikraćen.

– Radosni smo što nas ljudi prepoznaju, što brinu o svojim nemoćnima, kucaju na naša vrata. Bilježimo njihovu zahvalnost za pruženu potporu u pomagalima. Mnogi, kada već nisu naši korisnici, pronalaze načine kako nam zahvaliti za usluge. Nisu nam potrebne nikakve posebne zahvale, ali gode riječi pohvala i zahvala – kaže Spomenka izražava zahvalnost onim ljudima koji neka pomagala koji su oni nabavili, kupili ostavljaju i dalje na korištenje našoj udruzi.

Istaknula je jedan od svijetlih primjera koji se je dogodio potkraj prošle godine:

– Jednoj gospođi, čija je majka bila korisnik naših pomagala, je majka nažalost preminula. Znajući kolika je bila naša uloga u njezinom bolesničkom zbrinjavanju, gospođa je pronalazila načine kako bi nam se odužila. Napominjem da nitko prema nama nema nikakvih obveza, no ona bila je uporna pa je jednostavno dogovorno otišla u prodavaonicu ortopedskih pomagala i kupila nam je jedan bolnički krevet. Nevjerojatno lijepa i neočekivana gesta. Šteta što je gospođa željela ostati anonimna, no svejedno joj se zahvaljujemo vašim posredstvom – završila je.

Za kraj treba istaknuti kako je većina ortopedskih pomagala smještena u skladištu udruge koje im je ustupila Međimurska županija u sklopu bivše čakovečke vojarne. Ured Posudionice je smješten u prostorima Katoličkog doma u Čakovcu.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio/foto: Mladen Grubić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content