Svečana sjednica Općinskog vijeća Sveti Juraj na Bregu uz kraj godine

Jednokratne potpore za novorođenčad od 1. siječnja iznosit će 700 eura, što je zasigurno najveća takva naknada u Međimurju

U Domu kulture Jurica Murai u Pleškovcu 28. prosinca, uz kraj godine, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Svetog Jurja na Bregu. Uz općinsko vodstvo i vijećnike te sadašnje i bivše zaposlenike, prisustvovali su i predstavnici škole i vrtića. 

Čestitavši svima blagdane predsjednik Vijeća Anđelko Kovačić kazao je kako su im sjednice bile konstruktivne i sadržajne, uz tek povremene nesuglasice kojih uvijek mora biti. 

Načelnik Anđelko Nagrajsalović potom je ukratko iznio što se radilo te što slijedi. Spomenuo je tako da će jednokratne potpore za novorođenčad od 1. siječnja iznositi 700 eura, što je zasigurno najveća takva naknada u Međimurju. 

U dva vrtića je 240 djece i rasla je ekonomska cijena, ali i sufinanciranje Općine. No, još nedostaje mjesta pa se kreće u dogradnju vrtića Žibeki u Brezju za još dvije jasličke i dvije vrtićke skupine. 

– Pobrinuli smo se da sva djeca dobivaju užinu te krenuli s 300 do 500 kuna pomoći za nabavu radnih materijala. Financiramo deficitarna zanimanja te stipendiramo 60-ak studenata. Podijelili smo i 530 božićnica te uz blagdane dali dar svakom djetetu do 10 godina starosti – kazao je načelnik. 

Podsjetio je da su krenule treće izmjene prostornog plana, prvenstveno zbog širenja Gospodarske zone Brezje. Ključni će projekti u nadolazećem razdoblju biti poduzetničko-inovacijski centar u toj zoni te turistički centar na Mrzlom polu u Pleškovcu. Velika je želja kako općinske uprave tako i školske uprave, obnova područne škole u Zasadbregu. Cijena je u 2022. godini na kraju ispala puno veća te će u suradnji s Međimurskom županijom tražiti novac kroz natječaje, kako bi svi bili u jednoj smjeni, složio se s ravnateljem Mladenom Beukom koji se također obratio prisutnima. Isto tako, dodao je načelnik, očekuje da idućom zgodom DVD Lopatinec prođe na natječaju i dođe do potrebnog novca za izgradnju novog vatrogasnog doma. Općinu pak, iznad svega, želi vidjeti kako ide u smjeru turističkog razvoja. 

– Molim vas da se uključujete i predlažete. Imamo devet naselja i 13 općinskih vijećnika, dakle puno nas je koji možemo nešto napraviti – poručio je okupljenima nakon čega je slijedio domjenak.

preneseno s: www.emedjimurje.hr
objavio/foto: Izak Vrtarićaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content