Ovako će izgledati naš novi Turističko-edukacijski centar s apartmanima i drugim sadržajima!

Sinoć, u srijedu, 28. prosinca, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Kovačić i načelnik Općine Anđelko Nagrajsalović sazvali su svečanu sjednicu Općinskog vijeća u povodu završetka jedne teške, ali dinamične godine. Bila je to prilika da načelnika Nagrajsalovića pitamo po čemu će pamtiti 2022. godinu?

Dom kulture Frkanovec

– Bila je to specifična godina, ali uspješna za našu Općinu. Nabrojit ću samo nekoliko važnih zahvata koje smo obavili. Dom kulture Frkanovec je rekonstruiran i dograđen, a vrijednost investicije je oko 550.000 kuna. Fasada je napravljena u skladu sa zahtjevima građevinske struke, a obavljeni su i obrtnički radovi u unutrašnjosti objekta (stolarski, strojarski, elektro, soboslikarski,…). Zamijenjen je i pokrov na dijelu objekta.

Na Domu kulture u Zasadbregu vrijednost investicije iznosi 500.000 kuna.

Dom kulture Zasadbreg

Zahvat je obuhvatio obrtničke radove u unutrašnjosti objekta, izradu panelne ograde, nabavu i montažu namještaja na katu (KUU Zasadbreg) te opremanje kuhinje.

Dječji vrtić “Žibeki” Brezje

Na Dječjem vrtiću Brezje obavljena je adaptacija u vrijednost od oko 450.000 kuna. Uređeno je i opremljeno potkrovlja za boravak djece, postavljena je i montirana ograda, vrata i stupovi te uređena park šuma uz dječje igralište.

SRC Pleškovec je također rekonstruiran i adaptiran u vrijednosti od oko 350.000 kuna. Dio nadstrešnice je zatvoren, obavljeni su obrtnički radovi u unutrašnjosti objekta (stolarski, strojarski, elektro, soboslikarski,…) te uređen travnjak.

SRC Pleškovec

To su oni najvažniji zahvati, a bilo je i puno manjih.

Što očekujete u 2023. godini?

– U 2023. godini u Dječji vrtić Brezje invertirat ćemo oko milijun eura. Projektom će se dograditi i opremiti četiri dnevna boravka, 2 boravka za jasličku grupu i 2 boravka za vrtićku grupu. Osigurat će se dodatan prostor za provođenje programa predškolskog odgoja i obrazovanja, sigurniji, funkcionalniji i kvalitetniji uvjeti za boravak u prostoru koji će biti opremljen suvremenim pomagalima, djeci će pružiti kontinuiran razvoj i sigurniji boravak, a djelatnicima omogućiti bolji uvjeti za rad.

Za Područnu školu Zasadbreg planiramo izdvojiti oko 600 tisuća eura. Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju podruma, prizemlja (učionice, kuhinja, sanitarni čvor), kata i potkrovlja čime će se dobiti dodatni kapaciteti, nove učionice za potrebe uvođenja jednosmjenske nastave, produženog boravka i izvanškolskih aktivnosti.

I za DVD Lopatinec rezervirano je milijun eura. Projektom je planirana rekonstrukcija i opremanje postojeće zgrade DVD-a Lopatinec koja će služiti za potrebe vatrogasnog društva dok će obnovljene društvene prostorije biti na raspolaganju i drugim udrugama s područja Općine. Novom garažom za dva vozila i prostorom za opremu osigurat će se adekvatan prostor kako bi DVD-u bilo omogućeno pravovremeno i kvalitetno obavljanje dužnosti u smislu zaštite stanovništva od požara i drugih nepogoda.

Turističko edukacijski centar

Projekt za novi Turističko-edukacijski centar Sveti Juraj na Bregu obuhvaća izgradnju novog objekta površine 1.325 četvornih metara te krajobrazno uređenje parcele. U prizemlju će se nalaziti info-centar u kombinaciji s recepcijom apartmana, četiri apartmana, suvenirnica, prodajni prostori, cafe te sanitarije. Suteren je prvenstveno projektiran kao veliki polivalentan prostor s mogućnošću odjeljivanja. Predviđa se krajobrazno uređenje parcele koje obuhvaća interpelaciju novih sadržaja i šetnica u postojeću šumu.

Na kraju sigurno želite uputiti i čestitku žiteljima Općine Sveti Juraj na Bregu!

– Da. Svim stanovnicima općine Sveti Juraj na Bregu uz želju za dobro zdravlje i sreću, te da novogodišnje praznike provedu u miru, u društvu obitelji i bliskih ljudi, želimo sretnu novu 2023. godinu.!

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: Ivica Jurgec



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content