Tko im je i s kolikim iznosom pomogao: Zahvalni za svaki oblik i vrstu pomoći

Jučer smo pisali kako su kod Matije Posavca, međimurskog župana, bile neke od najaktivnijih članica, udruge „Pomoć neizlječivima“. Vodila ih je magistra palijativne skrbi Renata Bermanec iz čakovečkog Doma zdravlja. I ako poprilično zna o njihovome radu, ona je župana  upoznala sa realiziranim projektima udruge i sa sredstvima s kojima je za realizaciju projekata pomogla koja jedinica lokalne jedinice Međimurja.

Najviše je donirala Međimurska županija, 27.000 kuna. Međimurske Općine su redom davale: 15.000 Sveti Juraj na Bregu, Belica 8.000, Općina Donja Dubrava 5.000  koliko i Nedelišće i grad Prelog, po 3.000 kuna za njih su izdvojili Kotoriba, Orehovica i Vratišinec. Grad Mursko Središće ih je donirao sa 2.000 kuna, Općina Štrigova s 1.500, Selnica, 1,375 i Donji Vidovec.

Ostale sredine nisu smatrale shodnim, a takve su četiri općine koje su najavile kako će dogodine pomoći udruzi jer i iz njihovih sredina medicinska i ortopedska pomagala koriste njihovi stanovnici.

Reći ćemo, nitko nije obvezan, to je njihova dobra volja i senzibilizacija s onima koji žive na rubu života i smrti.

Najveći dio novaca je potrošen za uređenje prostora posudionice ortopedskih pomagala u čakovečkom Katoličkom domu, za nabavku i popravak ortopedskih pomagala i važna je stavka u u potrošnji edukacija volontera u udruzi.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: Mladen Grubić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content