Posljednje večeri 29. Susreta hrvatskih tamburaških orkestara i sastava dodijeljene nagrade u kategorijama koncertnih sastava i folklornih sastava

U nastavku 29. Susreta hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a sinoć je nastupom najboljih hrvatskih amaterskih tamburaša i glazbenika u kategoriji koncertnih sastava i kategoriji folklornih sastava zaključen ovaj vrhunski glazbeni događaj.

Svoje nastupe u kategoriji koncertnih sastava imali su: Tamburaški sastav KUD-a „Sv. Juraj“ iz Dragnića pod vodstvom Matije Prigorca, a koji su izveli „Frku“ i „Dohvati crvenu trešnju“; Tamburaški sastav KUU-a Zasadbreg pod vostvom Miroslava Novaka predstavio se s izvedbom „Jasnino kolo“ i „Igrajte nam“ uz nastup Vokalnog sastava KUU-a Zasadbreg; te KUD Općine Petrijanec s voditeljem Franjom Plantakom koji su nastupili s „Pjesmom bez riječi“ i „Tempa (kolo na slavonske narodne motive“.

U kategoriji folklornih sastava nastupili su: Tamburaški sastav folklornog ansambla iz Slavonskog Broda na čelu s Nikolom Novoselom koji su izveli „Županjski drumarac“ i „Slavonija, Srijem i Baranja“; zatim Tamburaški sastav folklornog ansambla „Etno Siscia“ iz Siska pod vodstvom Davora Bakarića odsvirali su „Zaspal Janko pod jablankom“ uz pratnju vokalista FA „Etno Siscia“ te „Posavski pejzaž“; potom su nastupili Tamburaški sastav KUD-a „Graničar“ iz Čazme s voditeljem Zdravkom Jorgićem koji su izveli „Splitske plesove“, „Stara kalavraška“ i „Posavski drmeš“; Tamburaški sastav KUD-a „Stari graničar“ iz Cirkvene i voditeljica Elena Aragović za publiku u Dvorani Preporod izveli su „Đelekovočku polku“ i „Gard se beli“ uz pratnju pjevačkog sastava KUD-a „Stari graničar“; HKUD „Petar Zrinski“ iz Vrbovca i njihov voditelj Daniel Blagec pripremili su izvedbu „Pjesma rastanka“ i „Kukunješće“; te na kraju Tamburaški sastav Varaždinskog folklornog ansambla i njihov voditelj Tomislav Čampa predstavili su se s „Zelinskim drmešom i tropačom“ i „Popevkama tete Lize“ uz pratnju vokalne solistice Maje Delić uz „Nega sonca ni meseca“ i vokalne supine Varaždinskog folklornog ansambla.

Zaključno prema odluci Stručnog povjerenstva u sastavu Igor Kudeljnjak, Siniša Leopold i Ivan Potočnik sinoć su utvrđeni dobitnici plaketa – u kategoriji koncertnih sastava – zlatna plaketa pripala je Tamburaškom sastavu KUD-a „Sv. Juraj“ iz Dragnića, dok su srebrne plakete osvojili Tamburaški sastav KUU-a Zasadbreg i KUD Općine Petrijanec.

U kategoriji folklornih sastava zlatnu plaketu i posebnu nagradu Grand Prix osvojio je Tamburaški sastav Varaždinskog folklornog ansambla. Dobitnici nagrade Grand Prix, u subotu i nedjelju, osvojili su ujedno tamburicu ekskluzivnog sponzora ”Glazbalarski obrt Mario Žmegač“ kao dodatni poklon najuspješnijem orkestru i sastavu Susreta. Zlatnu plaketu prema broju osvojenih bodova Stručnog povjerenstva sinoć su osvojili HKUD „Petar Zrinski“ iz Vrbovca. Srebrne plakete uručene su Tamburaškom sastavu KUD-a „Stari graničar“ iz Cirkvene, Tamburaškom sastavu folklornog ansambla „Etno Siscia“ iz Siska i Tamburaškom sastavu folklornog ansambla iz Slavonskog Broda, dok je Tamburaški sastav KUD-a „Graničar“ iz Čazme osvojio brončanu plaketu.

Ovime su uspješno zatvoreni 29. po redu Susreti hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu koji su ove godine okupili više od 400 najboljih hrvatskih tamburaša, sveukupno 19 tamburaških orkestara i sastava iz čak 12 hrvatskih županija izabranih na županijskim smotrama i pojedinačnim preslušavanjima i evaluacijom video snimki od strane selektora Damira Butkovića, Krunoslava Dražića, Matije Fortune, Krune Gabaja, Igora Kudeljnjaka, Ivana Potočnika i Veljka Valentina Škorvage. U selekciji za 29. Susret sudjelovalo je 45 tamburaških orkestara i sastava s više od 900 izvođača. Materijalnu potporu organizaciji Susreta osigurali su Ministarstvo kulture i medija RH, Zagrebačka županija, Grad Dugo Selo i Turistička zajednica Grada Dugog Sela, a cjelokupno događanje uključeno je u ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Dugog Sela.

preneseno s: www.dugoselska-kronika.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content