Sudionice našeg nagradnog natječaja Čiji je vrt najljepši posjetile vrt Josipa Radeka u Okruglom Vrhu

Međimurske novine i Turistička zajednica Međimurske županije jučer, 13. listopada, organizirala je dodjelu priznanja u akciji Čiji je vrt najljepši.

Tim smo povodom ovogodišnje sudionice našeg Nagradnog natječaja Čiji je vrt najljepši za završnu svečanost odveli u posjet vrtu Josipa Radeka, poznatog čakovečkog krojača, u Okruglom Vrhu. Inače, našeg prošlogodišnjeg pobjednika istoimenog natječaja.

U ovaj zaista čudesan vrt skriven u Okruglom vrhu utkano je preko  40 godina neumornog rada i puno, puno ljubavi.

Josipov vrt obiluje zelenilom i različitim biljkama. Zelena ograda napravljena je od nekoliko vrsta šimšira, tu su i različiti pomno obrezani borovi, lavanda, hoste, različita bonsai stabalca koja obožava i sam uređuje, zatim javor, lovorvišnja, hortenzije i još mnoge različite biljke za koje ni ne znamo ime. 

U sklopu vrta nalazi se i nekoliko pomno uređenih kutaka za odmor s ljuljačkama, klupicama, ležaljkama i stolovima sa stolicama. Kao točka na i tu su nebrojeni detalji kao podsjetnik na njegovu krojačku radnju koja je nadaleko poznata u Međimurju.

Pogledajte fotografije u nastavku!

preneseno s: www.mnovine.hr
objavila: Sanja Heric
foto: Zlatko Vrzanaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content