Bograč, kolači, kesteni i dobro raspoloženje

Dana 13. listopada 2022. godine u Lovačkom domu u Zasadbregu, Udruga umirovljenika Sveti Juraj na Bregu održala je druženje za svoje članove. Kako bi se oni odazvali u što većem broju, udruga je za one nemoćne organizirala prijevoz do lovačkog doma, ali i povratak njihovim kućama.

Za organizaciju događaja bio je zadužen aktualni zamjenik predsjednika Udruge umirovljenika Petar Juretić iz Lopatinca.

– Ovaj događaj održan je na inicijativu podružnice Udruge umirovljenika Sveti Juraj na Bregu. Iznajmili smo si prostor lovačkog doma u Zasadbregu. Okupilo se zasad oko stotinu umirovljenika, a ukupno je svoj dolazak najavilo 113 ljudi. Naša udruga ima oko 500 članova i okuplja umirovljenike iz devet sela općine Sveti Juraj na Bregu, a za ovaj događaj pobrinuli smo se oko onih koji nemaju prijevoz kako bi i oni mogli sudjelovati, rekao je zamjenik predsjednika.

Kako bi se stolovi napunili, svi su umirovljenici mogli po vlastitoj želji napraviti kolače i peciva pa su tako košarice pridošlih gostiju bile pune. Pripremali su se pečeni kesteni, a vrhunac je bio bograč koji su pripremali lovci, a ujedno i članovi udruge.

Kako je protekao događaj, pogledajte u našoj galeriji.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila/foto: Blanka Lozić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content