OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu: Završna mobilnost učenika u Turskoj!

Četvero učenika i dvije učiteljice boravili su tjedan dana u Turskoj

Četvero učenika (Lea, Ivona, Ivan i Vinko) sa svojim učiteljicama Marijanom Belko i Ružicom Šikić u razdoblju od 25. rujna do 2. listopada sudjelovalo je na završnoj mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta Digital Town. Škola domaćin bila je Büyükmangit Ortaokulu u gradu Ceyhanu.

Glavni cilj Erasmus+ projekta Digital Town je usavršavanje digitalnih kompetencija učenika. Nakon što su na ranijim mobilnostima obrađene teme obrade slike i filma, izrada e-knjige te izrada web stranica, tema završne mobilnosti bilo je kodiranje. U brojnim aktivnostima koje su organizirane u školi i u prirodi učenici su se upoznali s osnovama kodiranja te s aplikacijama i mogućnostima koje nudi Code.org. U šest dana koliko je trajala mobilnost obišli su grad Ceyhan, Adanu, Yumurtalik te svjetski poznatu prekrasnu Kapadociju. Uživali su i u turskim specijalitetima, naučili pokoju tursku riječ i s putovanja su osim novog znanja ponijeli i nova prijateljstva te divne uspomene. 

To je bila završna mobilnost u projektu koji je započeo još 2019. godine, a završava 1. studenog ove godine. Partneri u projektu su uz Hrvatsku još i Bugarska, Rumunjska, Poljska i Turska. Projekt je u cijelosti financiran sredstvima iz fondova EU.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content