Dočekalo ih je stotinjak djece

Dana 28. rujna 2022. godine vatrogasci DVD-a Mali Mihaljevec posjetili su Dječji vrtić „Žibeki“ u Brezju i Dječji vrtić Jurovska pčelica u Lopatincu, pripremivši za mališane ne samo brojne darove, već i malu edukaciju o vatrogastvu.

Organizator ove lijepe inicijative bio je predsjednik MO Mali Mihaljevec Vedran Kovačić, koji nam je ispričao kako je prošao posjet.

– Djeca iz vrtića u Brezju darovala su nam gljive, skuhali nam čaj i kavu, a mi smo im podijelili darove i prezentirali našu opremu. Najzanimljiviji im je bio DRON, kojeg je u naše ruke stigao zahvaljujući općini Sveti Juraj na Bregu te Mjesnom odboru Mali Mihaljevec kao poklona za 90. obljetnicu postojanja DVD-a. Važno je napomenuti da smo sam DRON već koristili za preventivne radnje u žetvenoj sezoni.

Nakon posjeta u Brezju, vatrogasci su se uputili u Lopatinec.

– U Lopatincu su nas djeca čekala vani. Izradili su za nas plakate sa sjajnim porukama, također vatrogasno vozilo od papira te vatrogasne značke. Prezentirali smo im svu našu opremu, one najmanje smo pak uz pratnju ravnateljice posjetili u prostoru vrtića. Vjerujemo da će neki od tih polaznika kad odrastu, biti naši istaknuti vatrogasci upravo zbog velikog interesa koji su pokazali za opremu. Najzanimljivija im je bila oprema za spašavanje: nosila, užad, ljestve i prva pomoć. Podijeli smo im naše skromne poklone, ali ono što su djeca dala nama veća je od svih poklona. Ogromno zadovoljstvo i radost koju smo osjetili družeći se s njima. Uspjeli smo razveseliti više od stotinu dječjih srdašca, istaknuo je V. Kovačić.

U ovu plemenitu inicijativu išli su Renato Novak, Karmen Klobučarić, predsjednik DVD-a Nikola Babić i te zapovjednik Vedran Kovačić.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila: Blanka Lozić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content