BIRA SE ‘NAJUZORNIJA HRVATSKA SEOSKA ŽENA’ Međimurje predstavlja svestrana Ivanka Horvat!

Ivanka Horvat iz Malog Mihaljevca ima vlastiti OPG i tvrtku za sport i rekreaciju. Proizvodi autohtoni sir turoš, uzgaja autohtone međimurske konje…

I ove godine održat će se izbor za najuzorniju seosku ženu Hrvatske. Svjetski dan seoske žene obilježava se 15. listopada svake godine diljem svijeta. Izbor će se tjedan dana ranije, 8. listopada održati ove godine u Međimurju, točnije u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu. 

Otvorenje je u 14 sati, a svečani dio uslijedit će oko 17 sati. Među 18 kandidatkinja, našla se i jedna Međimurka. Našu će županiju predstavljati Ivanka Horvat iz Malog Mihaljevca.

– Udana je i majka dvoje djece. Vlasnica OPG-a i tvrtke koja se bavi sportom i rekreacijom. Završava edukaciju za pustolovni turizam i niz edukacija za potrebe OPG-a.

Vlasnica je državnog rekorda za žene veteranke u bacanju kladiva. Njen OPG je čuvar tradicije i prirode. Proizvodi autohtoni sir turoš, uzgaja autohtone međimurske konje, domaće međimurske piliće. Svu hranu iz OPG-a plasira u svoju tvrtku koja ima adrenalinski park, kušaonicu sira i eko friendly smještaj. Organizira evente na gospodarstvu, govori engleski.

Moto naše Ivanke je da je žena stup svakog društva – stoji u opisu Ivanke Horvat, kandidatkinje za najuzorniju hrvatsku seosku ženu.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content