Medijska pismenost [Ciklus radionica]

Mediji, propaganda, internet, fake news, PR… Što nam se sve danas servira i zašto neke vijesti konzumiramo više od drugih?

Odgovor na ovo pitanje potražite na našim besplatnim radionicama medijske pismenosti!

Medijima smo okruženi na svakom koraku. Internet i mobitel dvije su stvari bez kojih teško možemo zamisliti svakodnevicu. Vijesti koje nam servira news feed na društvenim mrežama smatramo pod normalnim, no kako to utječe na našu svijest i kritičko razmišljanje? Znamo li kako razlikovati stvarne vijesti od lažnih? Tko su autori koji stoje iza tih tekstova?

Mediji su prisutni u čovječanstvu od pojave tiskarskog stroja. Nekad su vijesti i informacije bile rezervirane samo za obrazovanu elitu, dok su danas sastavni dio naših života. Radio je kao medij za vrijeme II. svjetskog rata služio kao snažno propagandno sredstvo, a različite vrste medija mnogi i danas tako smatraju.

U kojoj mjeri medije konzumiramo? Kako ih ograničiti i dozirati? O svemu tome ćemo govoriti na novoj radionici, kao i naučiti kako napraviti dobru i relevantnu vijest.

Edukacije na ovu temu provodit će Dora Vadlja, magistra novinarstva i novinarka u Međimurskim novinama. Rad u novinarstvu započela je kao studentica za vrijeme diplomskog studija u Zagrebu. Pratila je zanimljivosti i aktualnosti u Međimurju, a osim dnevnih novosti i poznatih osoba pisala i brojne PR tekstove za portal.

Nakon stjecanja diplome i zvanja magistra novinarstva zaposlila se u Međimurskim novinama gdje radi 5 godina. Istovremeno piše za tiskano izdanje tjednika, kao i na portalu mnovine.hr. Time je stekla vještine rada na dvije medijske platforme koje su na prvu slične, no obuhvaćaju sasvim različite koncepte i publiku.

S početkom školske godine, započinju radionice i edukacije u Kreativno edukativnom centru Murai!

Prijavi se i iskoristi rujan za radionice medijske pismenosti!

PRIJAVA: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdL2WO41FnPMx…/viewform

Više na: https://pdcck.hr/murai/radionice-medijske-pismenosti/



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content