Na šestoj olimpijadi prvi puta kao vatrogasni sudac

62-godišnji Damir Novak iz Malog Mihaljevca, osim što je poznat kao najpriznatiji svjetski karikaturist, poznat je i po tome što je vatrogastvu podario preko 40 godina svoga života. Od tih godina je 36 godina i vatrogasni sudac čije su ga vrline odvele na suđenje na predstojeću Vatrogasnu olimpijadu koja će biti od 17.-24. srpnja u slovenskom Celju. Pored toga, Damir će tamo biti kao jedan od trenera Ženske „B” ekipe DVD M. Mihaljevec koja će biti sudionikom ovog prestižnog natjecanja.

Što se tiče vatrogasnih olimpijada, za Damira možemo reći da je svojevrsni rekorder na njima. Sudac će biti prvi puta, dva puta trener, a ostalo je bio natjecatelj. Bilo je to u Brlinu 1993. godine kada je bio trener, a kao natjecatelj je nastupio 1997. godine u danskom Heriningu, 2001. godine u Kupio u Finskoj, u Varaždinu 2005. godine i češkoj Ostravi četiri godine poslije.

Koliko nam je bila dostupna informacija, prekaljeni vatrogasni sudac bit će na natjecateljskoj stazi biti zadužen za pravovaljano trčanje štafete.

Što još Damir u vatrogasnim natjecanjima može postići?

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: Mladen Grubić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content