Vatrogaskinje malog mjesta na velikoj međunarodnoj pozornici

Od 17. do 24. srpnja Slovenija će biti domaćin Vatrogasne olimpijade Celje 2022. Vatrogasnoj zajednici Slovenije, Krovnoj organizaciji dobrovoljnih vatrogasaca Slovenije i članici međunarodne organizacije CTIF te višestrukom osvajaču olimpijskih medalja, 2017. godine povjerena je organizacija Vatrogasne olimpijade Celje 2022.

Raduje što će na to prestižno natjecanje otići čak četiri natjecateljske ekipe. Neke od njih naš je portal već predstavio.

Ovoga puta na red su došle natjecateljke DVD Mali Mihaljevec, odnosno njihova ženska ekipa u kategoriji Žene „B“.Olimpijadu smo izborili na Državnom vatrogasnom natjecanju za seniore koje se održalo u Varaždinu 26.9.2021. godine- kazao je ponosno njihov predsjednik Nikola Babić i dodao kako su planirane pripreme obavili prema planu tako da će u Celje doputovati „fit“.

One su obavljne pod vodstvom njihovog voditelja Damira Novaka.-On je bio taj koji je okupio  ekipu te nas svojim iskustvom i znanjem naučio svemu što danas znamo. Moramo spomenuti i drugog voditelja, Renata Novaka- dodao je predsjednik.

Članice ekipe i što od njih očekujete ?
-Senka Posavec, Hamer Ana, Melita Trupković, Nataša Đurasek, Kornelija Mesarić, Karmen Klobučarić, Blaženka Novak, Dubravka Mesarić,Slava Slaviček i Mirjana  Ferlin- Srnec. Zapravo stojimo čvrsto na zemlji te prvo očekujemo jako dobru vježbu s  kojom ćemo biti  mi zadovoljni, a i publika koja će navijati za nas sa tribina. Želimo na najbolji mogući način predstaviti naše selo, Općinu, županiju i državu- kaže predsjednik.

 Kada nastupate ?

– Nastupamo u subotu 23.7.2022 u 10h. Za one koji nas neće moći doći pogledati uživo bit ćemo uživo preko naših društvenih mreža Facebook i Instagram. Neizostavno moram dodati kako nakon 25 godina naš će DVD-o   imati predstavnika na vatrogasnoj olimpijadi kad je naša ekipa mladež muška bila u Danskoj 1997. godine, u  zadnjih 30 godina na vatrogasnoj olimpijadi svaki put je nastupila barem jedna ekipa iz Međimurja.
Na ovoj olimpijadi ćemo imati najviše predstavnika iz Međimurja, jer u ekipi JVP Čakovec nastupaju još dva člana našeg DVD-a te Damir Novak kao sudac- riječi su predsjdnika koji se za kraj zahvalio našem portalu  što u velikom okviru pokriva i prenosi informacije o vatrogastvu. Nama je želja da ljudi čuju za nas i da se čim više mladih priključe u dobrovoljna vatrogasna društva. 

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: Mladen Grubić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content