Započela provedba projekta TOUREX kojim će se širiti turističko tržište pružatelja usluga obiteljskog turizma

U utorak, 29. ožujka 2022. godine u prostoru restorana Međimurski dvori održana je početna konferencija projekta TOUREX – širenje turističkog tržišta pružatelja usluga obiteljskog turizma (Tenkes csarda i Malo selo), koji je sufinanciran iz Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 349.210,00 eur i udio sufinanciranja od strane Europske unije iznosi 75%.

Konferenciju je otvorio gosp. Marijan Martinjaš, investitor i hrvatski partner u projektu, a zatim se prisutnima obratio i gosp. Gabor Kovacs, investitor i mađarski partner u projektu te su oboje naglasili vrijednosti zajedničkog razvoja novog turističkog proizvoda koji će doprinijeti ukupnom turističkom razvoju ruralnog prostora obje destinacije.

U svojem je obraćanju, gosp. Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije, izrazio zadovoljstvo uspješnošću projektne prijave privatnih investitora u programu Interreg jer su inače većinski prijavitelji unutar tog programa jedinice lokalne i regionalne samouprave. Nadalje, gosp. Grula je istaknuo važnost međusobne podrške s ciljem održivog razvoja turizma na području Međimurske županije.

Projektom TOUREX razvija se inovativna turistička infrastruktura; tematski park „Bajkovita šuma“ i ponuda za posjetitelje koji žele aktivno sudjelovati u istraživanju lokaliteta; istaknula je Ana Gašparović, koordinatorica projekta.

Koristeći suvremenu AR tehnologiju i senzoričke doživljaje u prirodi stvara se kvalitetna ravnoteža posjetiteljskog iskustva. Temelj interpretacijskog doživljaja čine mitološka bića iz lokalne nematerijalne baštine te gastronomska baština obitelji Zrinski, koja stvaraju poveznicu između davnih vremena sa sadašnjošću.

Na kraju konferencije, načelnik općine Sveti Juraj na Bregu, gosp. Anđelko Nagrajsalović, poželio je uspješnu provedbu projekta i naglasio važnost integrirane ponude turističkih sadržaja na području općine.

preneseno s: www.mnovine.hr
objavila: Martina Korent



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content