Otkrijte posebnosti kuće za odmor Lina

Pokraj Mohokosa, nekad najvišeg vrha Međimurja, nalazi se kuća za odmor Lina.

Lina je prekrasna drvena kuća, projekt Zvonka i Biserke Lajtman. Iako sama kuća na prvi pogled oduševljava, izuzetno je zanimljiva i priča o njenoj izgradnji.

Bila je to vizija Zvonka Lajtmana, zaljubljenika u tradicionalnu arhitekturu i seoski način života. Kuća Lina je zapravo rekonstrukcija stare drvene kuće koja je izvorno izgrađena u selu Glavićani u Slavoniji. Stara drvena kuća i spremište za sijeno u Glavnićanima su razmontirani, a materijal dopremljen u Pleškovec. Temelji su postavljeni 2017. godine, a 2019. na danas poznatom mjestu zasjala je kuća za odmor Lina.

Topao drveni ambijent oduzima dah, ali  najveća posebnost Line jest ekološki način gradnje. U kući su korišteni prirodni materijali poput prirodne cigle, mineralne eko vune i naravno drva. Osim same kuće, očekuje vas i veliki održavani vrt i voćnjak koji je namijenjen svim gostima.

U Lini ćete zaista pronaći sve što vam treba, a i više od toga. Uz sadržaje kojih ima napretek (između ostalog tu su sauna, kaljeva peć, vrhunski zvučni audiovizualni sustav), okruženi ste i prekrasnim zelenilom daleko od znatiželjnih pogleda.

Međutim, Zvonko i Biserka Lajtman ne staju na tome, imaju planove za unaprjeđenje kuće, poput Demeter certifikata biodinamičke proizvodnje. Kuća za odmor Lina uvijek raste, a nove ideje naviru gotovo svakodnevno.

U sve navedeno uvjerite se sami i rezervirajte odmor u kući Lina klikom na: Holiday home Lina

preneseno s: www.rajnabregu.comaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content