Pušipel vinarije Dvanajščak-Kozol u Londonu ponovno uvršten u sam svjetski vrh!

Međimurska vinarija Dvanajščak-Kozol mjesto je gdje se može popiti jedna od najkvalitetnijih vinskih kapljica u Međimurju, ali i šire.

U ponudi imaju razne sorte vina, kao što su: Traminac, Graševina, Pinot sivi, Pinot crni, Žuti muškat, Sauvignon, ali posebnu pažnju i njegu posvećuju sorti Pušipel!

Pušipel (ili pošipel) je vrsta bijelog vina iz Međimurskog vinogorja. Proizvodi se iz bijele vinske sorte grožđa, koja je u Hrvatskoj najpoznatija kao moslavac, u Sloveniji kao šipon, u Mađarskoj kao furmint, a u Njemačkoj i Austriji kao mosler.

Da se ova poznata vinarija specijalizirala za sortu Pušipel, dokazuju medalje iz 2018. i 2019., koje su dobili na Decanter World Wine Awards, najutjecajnijem svjetskom ocjenjivanju vina.

Potvrdu kvalitete za Pušipel na Decanter World Wine Awards primili su i za prošlu godinu, što su i sami radosno objavili:

Izvanredne vijesti stižu iz Londona!

Decanter, jedan od najutjecajnijih vinskih magazina u svijetu, već treći puta uključuje naš Pušipel u sam vrh njegove svjetske vinske proizvodnje! Ovakve vijesti motiviraju nas da budemo još bolji, još kvalitetniji i izvanredniji, a znače da mi, kao vinarija, radimo SVJETSKI! 
Ovo su velike stvari za nas, ali i za čitavo vinarstvo u Hrvatskoj!
Posebno hvala svjetskoj tutorici sorte Furmint (PUŠIPEL), Carolyne Gilby, koja se maksimalno trudi oko njene afirmacije!

preneseno s: www.novo.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content