“Volio bi da se što više klinaca uključi u sport”

Sportski razgovor vodili smo s načelnikom Općine Sveti Juraj na breguAnđelkom Nagrajsalovićem.

Općina Sveti Juraj na Bregu broji 10 sportskih udruga, a u njihovoj Općini sportaši se bave nogometom, šahom, streljaštvom, stolnim tenisom, a aktivna je i udruga “Sport za sve”. Godišnje Općina za sport preko natječaja izdvaja 350 000 kuna. Također, Općina svim klubovima plaća režijske troškove.

Da li ste se ikad bavili sportom?

U mladosti sam trenirao streljaštvo i šah kao nešto ozbiljnije, a nogomet sam igrao samo rekreacijski. Ono što mi je ostalo od sporta je plivanje, rekreativno jednom tjedno. Pratim sport, najčešće nogomet i sva velika natjecanja gdje nastupa Hrvatska.

Kako ste zadovoljni razvojem sporta u Općini Sveti Juraj na Bregu?

Veseli me rad škole nogometa u koju je uključeno veliki broj djece. Također, sve ostale sportske udruge su dobre, aktivne i marljive. Spomenuo bi SK Zelenbor koji postiže odlične rezultate u Hrvatskoj i inozemstvu. Žao mi je što u 2021. godini nismo uspjeli riješiti pitanje rukometa u Općini. Prije pandemije Zrinskice su tu imale svoj pogon sa 20-ak curica koje su trenirale. Prošle godine smo to htjeli natrag pokrenuti, ali ispalo je da smo krenuli s tim prekasno. Želio bi da Općina ima sportske kampove kroz ljeto jer je stvarno “bedasto” da nam je školska dvorana kroz ljeto zatvorena.

Kakva je sportska infrastruktura u Općini?

Svi sportski objekti su u vlasništvu Općine, a klubovima plaćamo režijske troškove. Za sportske objekte u Vučetincu i Zasadbregu imamo građevinske dozvole, a ova dva projekta pojedinačno koštaju 6 milijuna kuna. Najbitnija stavka u sportskim objektima je školska dvorana koja ima 600 kvadrata. Taj dio je prilično dobro popunjen, a koriste je svi klubovi iz naše Općine. Uz sportsku dvoranu, asfaltirano je rukometno i košarkaško igralište. Imamo pet nogometnih terena s rasvjetom. S infrastrukturom sam zadovoljan, uvijek se može nešto dodati, ali najbitnije je održavati. Nogometaši u Brezju i streljači Zelenbora dobit će grijanje, a u Zasadbregu želimo napraviti nadstrešnicu kako igrači i djeca nakon tuširanja ne bi izlazila odmah na zimu.

Pogled na uspjehe sportaša?

Spomenuo bi Anamariju Turk koja je stvarno dobra u streljaštvu. Venera nastupa u najvišem rangu međimurskog nogometa, ide im dobro i želio bi da tako nastave. Najveći sportski uspjeh u Općini bi bilo sve veće uključenje klinaca u sportske udruge.

Poruka za kraj sportašima iz vaše Općine?

Sportaši su ljudi koji od mladosti imaju sport u krvi. Poručio bi svima da ustraju, da se uključe u rad i vjerujem da sport može pomoći ljudima da kvaliteta života bude bolja. Svi sportaši uvijek će imati podršku Općine.

preneseno s: www.msm.hr
objavio: Nikola Lukman



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content