FILM ‘KAZNENI UDARAC’ David i Gabrijel oduševili u ulogama Matije i Franca

David i Gabrijel su na pretpremijeri filma u Čakovcu s publikom podijelili svoja iskustva sa snimanja, a nama su otkrili još pokoju tajnu s filmskog seta

Čakovečka je publika na tribini ‘Čakovec četvrtkom’ imala priliku pretpremijerno pogledati kratkometražni film ‘Kazneni udarac’, kojim je hrvatsko-slovenska produkcija na filmsko platno prenijela ulomak romana ‘Črna mati zemla’ našeg nagrađivanog pisca Kristiana Novaka.

Gledateljima u Čakovcu predstavila se čitava filmska ekipa, i produkcijska i glumačka, a svojim su izvedbama apsolutno oduševili najmlađi članovi, jedanaestogodišnjaci David Ivanović iz Pleškovca i Gabrijel Dolenec iz Kotoribe koji su utjelovili likove Matije i Franca.

S čakovečkom su publikom David i Gabrijel kratko podijelili svoja prva glumačka i filmska iskustva – od audicije na kojoj su ih dočekali asistent redatelja Jozo Schmuch, a potom i redatelj Rok Biček, do samog snimanja koje je odrađeno na lokaciji koja, iako u okolici Zagreba, vjerno dočarava ljetnu idilu nekog gornjomeđimurskog brežuljka.

Nakon pretpremijere, David i Gabrijel su nam otkrili još pokoju tajnu sa snimanja, poput one da su se za pojedine scene pripremali (i) s kaskaderom Matijom Petrovićem, da su najviše puta, čak 13, ponavljali scenu u kojoj piju koktu, kao i onu da je kao krv na setu korišten – pekmez.

‘Kazneni udarac’ zamišljen je kao djelić budućeg dugometražnog filma temeljenog na ‘Črnoj mati zemli’ kojem ova filmska ekipa želi podariti život.

Iako ovim poglavljem završava Gabrielova i Davidova priča u ovom filmskom projektu, pred dvojicom bi dječaka, nastave li brusiti svoj neosporni talent, mogla biti lijepa glumačka budućnost.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content