Nino Baša nastupio na vrlo jakom turniru u Parizu

Od 9. do 11. studenog u francuskom Parizu održavao se French open, turnir u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom.

Na njemu je nastupio i međimurski stolnotenisač s invaliditetom Nino Baša. Nino se u skupini našao s nigerijskim predstavnikom Ahmedom Avolabijem Koleoshom, te dva francuska predstavnika, Gil Martinsom i Yorick Adjalom.

Prvi nastup Nino je imao protiv Nigerijca, koji je svoju zemlju predstavljao i na nedavnim Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Naš stolnotenisač pružio je solidan otpor, no pobjeda je na kraju pripala iskusnijem igraču. Nakon Nigerijca, slijedio je dvoboj s Yorick Adjalom. I u ovom meču Nino je pokazao dobru igru, no ponovno nije bilo sreće, te je Francuz slavio s 3:0 u setovima, a kasnije stigao i do konačne pobjede na cijelom turniru.

Zadnji meč u skupini Nino je igrao s Gil Martinsom. Martins je cijeli meč imao pod svojom kontrolom te slavio s 11:7,11:7 i 11:0. Iako je završio posljednji u svojoj skupini, Nino ni u jednom meču nije razočarao, protivnici su jednostavno bili bolji i iskusniji.

U ekipnom djelu natjecanja međimurski stolnotenisač igrao je u paru s Izraelcem Ben Asorom,koji je u pojedinačnom dijelu stigao do polufinala. Natjecanje su otvorili protiv Slovaka Travničeka i Mihalika. Izgubili su s 2:0, no to ne iznenađuje, s obzirom da su Slovaci kategorija iznad Nine i Ben Asora, a također su nastupili na Paraolimpijskim igrama.

U meču za prolazak skupine hrvatsko-izraelska kombinacija suočila se s Francuzima Yorickom, Paireom, te njihovim trećim igračem Stauchom. Par su izgubili sa 3:1 u setovima, zatim je Ben Asor svladao Stauchog. U odlučujučem meču Nino je ponovno igrao s Yorickim te odigrao vrlo dobru partiju, vodivši u drugom setu s 10:8, i u trećem s 10:6, no pobjednik pojedinačnog dijela natjecanja ubacio je u brzinu više te je meč okrenuo u svoju korist.

Iako nije upisao nijednu pobjedu, naš predstavnik hrabro se borio s ponajboljim svjetskim stolnotenisačima. Kako i on sam kaže, u svakom meču igra sve bolje, te će sigurno početi stizati i pobjede. Mjesta za veliki odmor nema jer početkom sljedećeg mjeseca Nino putuje u Laško gdje će sudjelovati na trening kampu na kojem će biti svi najbolji europski stolnotenisači do 23 godine.

preneseno s: www.msm.hr
objavio: Nikola Lukman



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content