Dan pobjede obilježen sjećanjem na poginule i nestale branitelje

“Navik on živi ki zgine pošteno”

Danas na Dan Pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dan Hrvatskih branitelja u župnoj crkvi Sv. Jurja mučenika u Lopatincu  župnik vlč. Puškadija predvodio je misno slavlje za poginule Branitelja naše Općine i Župe. Njihova imena pročitana su na početku same svete mise da  budu uvijek spomen nama živima: ” Za krst časni i slobodu zlatnu”

Đuran Marijan

Kukovec David

Novak Željko

Štefulj Dražen

Oreški Ivan

Šajnović Josip

Flac Blaženko

Franković Radovan

U obilježavanju ovog velikog dana sudjelovali su Udruga Dragovoljaca i Veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Podružnice Međimurske županije, Ogranak Sveti Juraj na Bregu zajedno sa predsjednikom Zadravec Goranom, obiteljima poginulih branitelja, načelnikom Općine Anđelkom Nagrajsalovićem i župljanima ove župe.

Misno slavlje uzveličao je crkveni zbor, a na kraju mise zapjevao i državnu himnu koju su svi sa radošću prihvatili.

Nakon završnog misnog slavlja svi okupljeni uputili smo se na groblje gdje je pred središnjim križem i spomenikom Hrvatskim braniteljima položeno cvijeće i zapaljene svijeće. Molitvu je predvodio župnik, a sa nekoliko riječi obratili su nam se načelnik Općine i predsjednik Ogranka.

preneseno s: www.zupa-svetijurajnabregu.com



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content