Dodijeljena nova bespovratna sredstva, u visini od 4.4 milijuna kuna, za razvoj 39 međimurska poljoprivrednika

LAG Međimurski doli i bregi, na temelju svog 3. raspisanog Natječaja LAG-a za tip operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, dodijelio je nova sredstva, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG-ima) sa svog područja za razvoj, modernizaciju i unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Ovih dana pristigle su i potvrde odobrenja odabranih OPG-ova, Odluke o dodjeli sredstava, izdane od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, nakon kojih odobreni prijavitelji mogu započeti realizaciju svojih projekata.

Kako na našem području postoji veliki interes nositelja poljoprivrednih gospodarstava za sredstvima iz TO 6.3.1., Upravni odbor i Skupština LAG-a povećali su rezervirana sredstva za ovaj tip operacije na 4,4 milijuna kuna. Povećanje rezervacije sredstava (alokacije), na određene TO, bilo je moguće realizirati jer je LAG Međimurski doli i bregi dobio dodatna sredstva, za uspješan dosadašnji rad, te su dobivena i dodatna značajna sredstva za prijelazno razdoblje.

Tako je  umjesto prvobitno 16 planiranih projekata za dodjelu, u ovom trećem Natječaju za 6.3.1., bespovratna sredstva primilo 39 nositelja OPG-a,  svaki po 113.265,00 kuna (15.000 €), što predstavlja značajnu podršku njihovom razvoju, kao i cjelokupnom razvoju našeg Međimurja.

Ukupna vrijednost izdanih Odluka i dodijeljenih sredstava od strane LAG-a, na ovom trećem Natječaju, iznosi 4.417.335,00 kuna.

Valja istaknuti kako je ukupni iznos koji je LAG Međimurski doli i bregi namijenio ovom tipu operacija iz Programa ruralnog razvoja, veći od 9,3 milijuna kuna, i jedan je od najvećih koji su LAG-ovi u Republici Hrvatskoj namijenili za poticanje i unapređenje poljoprivredne proizvodnje, u kategoriji manjih poljoprivrednika.

Sa odobrenim nositeljima projekata održana je radionica na kojoj je predstavljen daljnji tijek propisanih postupaka, te su pružene informacije za pravilnu i uspješnu provedbu projektnih aktivnosti. Tijekom cijele provedbe, OPG-ovi će imati praćenje, podršku i pomoć LAG-a Međimurski doli i bregi.

Čestitamo svim prijaviteljima na vrlo kvalitetnim projektima, dodijeljenim Odlukama te želimo uspješnu provedbu projekata!

preneseno s: www.lag-medjimurskidoliibregi.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content