Kreće velika obnova starog vrtićkog krila: Kamo idu Žibeki?

Što s djecom tijekom ovih radova, gdje će biti Žibeki?

U Dječjem vrtiću Žibeki u Brezju 5. srpnja počinje velika obnova starog vrtićkog krila. Konačno će biti uklonjen azbestni pokrov, a u povijest idu i grede s trskom. Objekt će dobiti novi, betonski strop, pravo krovište te dodatne prostore u novouređenom potkrovlju.

Potom slijedi postavljanje novog pročelja na cijelom vrtiću. No, što s djecom tijekom ovih radova, gdje će biti Žibeki? Iako u prvoj fazi radnici kreću samo s uređenjem starog krila, u općinskoj i vrtićkoj upravi ne žele ništa riskirati.

– Bilo je nekih razgovora da ih smjestimo u vatrogasnom domu u Brezju. Vatrogasci su se slagali, no, postoje određeni minimalni tehnički uvjeti da bi djeca mogla tamo boraviti. Trebalo bi mnogo toga urediti. Na koncu je stoga odlučeno da svu djecu, s odgajateljicama, preselimo u njihov matični Dječji vrtić Žibeki u Čakovcu. Djece ionako preko ljeta ima mnogo manje u vrtićima tako da će biti dovoljno mjesta – kaže Anđelko Nagrajsalović, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu.

Rok za dovršetak radova je 60 dana, a u Općini se nadaju da će djecu moći vratiti i nešto ranije, čim završe grublji radovi.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content