Najbolji na međunarodnoj izložbi “Strip junaci i njihovi autori u karikaturi”

Hrvatsko društvo karikaturista bilo je organizator 26. međunarodne izložbe karikatura „Zagreb 2021“.  Izložba je bila  otvorena za sve autore, bez obzira na narodnost, spol ili profesiju, iznad 18 godina života. Tema je bila “Strip junaci i njihovi autori u karikaturi”.
“Mnogi su se karikaturisti okušali u stripu i obratno, pa vas sve skupa pozivamo da karikaturom i humorom sagledate i pokažete još jedan od brojnih načina doživljaja devete umjetnosti, poznatih strip-junaka (Superman, Spiderman, Corto Maltese, Alan Ford, Martin Mystery, Batman, Asterix, Snoopy, Lucky Luke, Zagor, Princ Valiant …), te mukotrpnog procesa ali i zadovoljstva njegovog stvaranja“, bila je poruka organizatora.

Damir Novak (61) nije ni trenutka dvojio i prijavio je svoj rad za izložbu i…:

-Stigla je nova nagrada, meni jedna od najdražih jer je međunarodna. Od 743 pristigla rada od od 347 autora iz 66 zemalja meni je pripalo prvo mjesto i nagrada od 1.000 eura. Novac, koji ne podcjenjujem, nije toliko bitan već prestiž i dodatni ugled koji sam stekao u svijetu karikaturista- rekao je ponosno.

Dodao je kako je drugu nagradu  od 500 eura dobio kolega Nikolai Vorontcov iz Rusije, a treću od 300 eura pripala  je Cenku  Alparsanu iz Turske. Dodijeljeno je i pet  posebnih priznanja karikaturistima  koja su našla adrese u Austriji, Njemačkoj, Poljskoj i Rusiji.

Izložba radova je  postavljena u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu. Damiru još jedna čestitka od portala Medjimurski.hr i naših brojnih čitatelja.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: Mladen Grubić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content