Plesni studio Korak osvojio Kings of style 2021.

“Kings of style” festival je urbanog plesa kojeg su kreirali najrenomiraniji plesači i koreografi u regiji.

Organizator ovog plesnog natjecanja je hip hop klub “Atomic dance factory” iz Zagreba poznatiji javnosti kao nikada zaboravljene crno-bijele tipke iz prve sezone “Supertalenta”. Festival svake godine okuplja najbolje plesne timove u regiji, a plesni studio Korak prvi puta je sudjelovao 2017. godine.

Dvije godine za redom juniorska formacija u konkurenciji od po 19 timova osvojila je 4. mjesto, a 2019. godine osvojeno je 2. mjesto koje je studio smatrao najdražim postignućem do sada. Ove je godine natjecanje održano online obzirom na Covid 19.

Iako uvjeta za treniranje nije bilo plesni studio Korak odlučio je prijaviti svoja dva tima – Funky Fresh Kids ( 9-12 godina ) i Groovers ( 13-30 godina ). Poseban ponos ostvarila su djeca u kategoriji velikih timova osvojivši 3. mjesto sa koreografijom “100% pure love” koju potpisuje Virna Hošnjak.

Ovo je ujedno bilo i prvo natjecanje za Funky Fresh Kids grupu. Za samo pola boda bolja je bila ekipa iz Slovenije koji su bili respektabilni protivnici kao i svi sudionici te kategorije. Plesači napominju kako upravo zbog dobre konkurencije vole ovo natjecanje jer kada dođe vrijeme za rezultate oni zaista vrijede, te su pokazatelj rada i vjetar u leđa. Groovers tim bio je definitivan pobjednik u seniorskoj kategoriji velikih timova. Koreografija “Living Room” koju potpisuje Virna Hošnjak osvojila je prvo mjesto, te sa 455,92 osvojena boda od mogućih 500 skupila najviši broj bodova od svih koreografija cijelog natjecanja.

– Ponosni smo na uspjeh, no čekamo vrijeme kada ćemo napokon moći stati na pozornicu, te odmjeriti snage uživo i pred publikom koja nam je u ovom slučaju neopisivo falila. Zahvaljujući Murai, centru za kulturu u Pleškovcu stvorili smo vlastitu atmosferu, te imali dovoljno dobre uvjete za online prijenos – poručuje Virna.

preneseno s: www.mnovine.hr
objavila: Dora Vadlja



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content