Blagoslovljena Uskrsna pisanica u Svetom Jurju na Bregu

Na Veliku subotu ujutro uz sve epidemiološke mjere blagoslovljena je uskrsna pisanica. Obred blagoslova obavio je vlč. župnik uz prisustvo Općinskog načelnika, te bližih suradnika župe, kao i inicijatora Josipa Novaka sa svojom obitelji,  kao i predstavnika KUU-u Zasadbreg u narodnim nošnjama.

Dugogodišnjom plodnom  suradnjom realiziran je projekt Općine i Župe te je postavljena uskrsna pisanica ispred zgrade Općine. Želja nam je da se i mi uključimo poput mnogih drugih mjesta širom Hrvatske u taj projekt i da predstavimo na ovaj način naš „brežni kraj“.

U sredini dominira najprepoznatljivija vizura, orijentir Međimurja, župna crkva i zaštitnik sv. Juraj mučenik kao i  naši lijepi bregi, vinogradi i klijeti, voćnjaci, potočići, šume i polja te vrijedni Međimurci koji obrađuju majku zemljicu koju im je Bog dao.

Ideja se rodila od mještanina  Josipa Novaka iz Frkanovca koji je sam izradio i oblikovao pisanicu, dok su oslik izradili naivni umjetnici našeg kraja. Vrijednost radova je u iznosu od 5.000,00 kn te je pokriveno zajedničkim sredstvima Općine i Župe!

Uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa svim mještanima i župljanima darovano je uskrsna pisanica, znak novog života.

Svim ljudima dobre volje, našim  mještanima i župljanima  želimo sretan Uskrs!

Načelnik Općine
i
Župnik



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content