NAŠLI SU NAČIN Brojne karikature na 13. Međunarodnoj izložbi karikatura u Malom Mihaljevcu

Tema karikatura bila je nova 2021. godina

2020. godine u Malom Mihaljevcu otkazane su dvije izložbe karikatura, razlog je globalno poznat, ali krajem godine postojala je želju za napraviti još jednu i to 13. Međunarodnu izložbu karikatura u Malom Mihaljevcu. 

Radovi su tiskani na baner koji je postavljen na otvorenom i moći će se razgledati nekoliko mjeseci. Prilikom postavljanja izložbe došlo je do katastrofalnog potresa sa epicentrom u Sisačko moslavačkoj županiji. Zbog te situacije nije se obavilo otvaranje izložbe, a nije se ni išlo u javnost kao poziv na izložbu.  

Autori karikaturisti koji su izlagali ili bili u Malom Mihaljevcu poslali su po jednu karikaturu sa temom nove 2021. godine.

Organizator je Udruga žena Mali Mihaljevec, pokrovitelj Općina Sveti Juraj na Bregu, a izložbu podržavaju Udruga mladih, Nogometni klub i DVD Mali Mihaljevec. Uz karikature tu se mogu i pročitati duhovite poruke i stihovi od pjesnikinje Melite Makovec i Vedrana Kovačića koji je i predsjednik VMO Mali Mihaljevec.

-“…zaljuljaj se kao dijete i voli bezbrižno, djetinjasto.”  Sretni blagdani i uspješna 2021. – napisala je Melita Makovec iz Zasadbrega.

– Dragi naši sumještani, U Novoj nek vas prate bolji dani. Ljubavi, zdravlja i mnogo sreće, Tuga nek vas neće. Jer lijepo je biti dio našeg sela, Krase nas zajedništvo i dobra djela. Mihaljevec je Mali ko divna dama, Nikad neće ostati sama, Jer lijepo je živjeti u selu sa Vama – napisao je Vedran Kovačić, predsjednik VMO Mali Mihaljevec.

– Udruga žena Vam želi čestit Božić, Da svaku ženu sluša možić, dečko pak curu i da bude pure na tanjuru. Želimo da Vam bude i uspješna godina nova, u novčaniku uvijek lova. Da se bolja vremena vrate, I živite najbolje što znate – poruka je organizatora izložbe, Udruge žena Mali Mihaljevec.

Autori karikaturisti zastupljeni na izložbi

Srećko Puntarić – karikaturist Večernjeg lista – Zagreb
Niktitanik – Nikola Plečko – karikaturist 24 sata- Zagreb
Zdenko Puhin – Zagreb
Davor Trgovčević – Zagreb
Milan Lekić – Leks – Zagreb
Ana Gezi – Zagreb
Nataša Rašović – Zagreb
Petar Pismestrović karikaturist – Kleine zeitung – Austrija
Darko Drljević – Crna Gora
Luka Lagator – Crna Gora
Mirek Vostry – Češka
Jiri Srna – Češka
Pavel Ryhtarshik – Češka
Fero Bojničan – Slovačka
Boris Oblak – Slovenija
Milan Alašević – Slovenija
Miro Georgievski – Sjeverna Makedonija
Krešimir Kveštek – Vrbovec
Ivan Sabolić – Sesvetski Kraljevec
Mila Lončar – Osijek
Marko Ivić – Solin
Željko Pilipović – karikaturist Regionalnog tjednika- Varaždin
Jasminka Bijelić Ljubić – Varaždin
Marina Braović – Šenkovec
Damir Novak – Mali Mihaljevec

preneseno s: www.emedjimurje.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content