Okupio ih Vanja iz Accredo Centra: Quadisti pomagali u potresom pogođenim područjima

Vanja Tarandek, vlasnik Accredo Centra iz Zasadbrega, uputio je apel vlasnicima quadro vozila za zajedničku suradnju i akciju.

O čemu je bila riječ?

– HGSS je molio pomoć u aktiviranju i stavljanju na raspolaganje u bazi Petrinja, Lidl. U obzir dolaze quad vozila i enduro motori. Akcija traje već nekoliko dana. Postoji određena raspodjela vozila po danima i plan da ne bi svi išli kada ne treba. Da efikasnost akcije bude što bolja napravit će se akcija s otprilike 10 motora – vozila svaki dan – rekao je Vanja i dodao:

– Kako se zadaci dobivaju navečer i kreće se oko 10 sati ujutro sljedeći dan u obilazak svih kuća i zaselaka s popisom potreba gdje je nemoguće doći ili da se ne troše resursi HGSS-a i JVP. Sve nakon toga bit će na dnevnoj bazi organizirano i sukladno potrebama ciljano poslano gdje treba – kaže Vanja koji je napomenuo kako je to bio inicijalni poziv na koji im se pridružilo, konkretno prekjučer, još quadista iz cijele Hrvatske pa ih je tamo bilo otprilike 25-30.

Što se tiče našeg kraja iz Čakovca i iz Varaždina krenuli su s četiri quad vozila i dva kombija. Po povratku kući Vanja Tarandek nam je uljudno ustupio foto i video građu, dodavši:

– I dalje mi se ljudi javljaju iz cijele RH kako bi se uključili, no trenutno više nema potrebe za tim jer u prethodna tri dana obišlo se manje više kompletno područje te je prvobitna svrha našeg angažmana ispunjena. Sada je red na stručnim službama.

Kako je protekao radni dan?

– Organizirali smo se u manje timove po tri vozila, neki kao izvidnica, drugi koji su konkretno vukli prikolice sa stvarima za koje smo dobili informacije da su najpotrebnije – rekao je Vanja.

Dodao je da se ima potrebu obratiti svima koji su se udružili u njihovoj akciji pa kaže:

– Hvala svima koji su se uključili što samim odlaskom na teren, što s donacijama koje smo odmah vozili po terenu. Nadam se da ste svi sretno stigli svojim domovima. Koristim još jednom prigodu da se svima zahvalim na nesebičnom trudu, vremenu i zalaganju na terenu. Vjerujem da su vam svima srca puna i bogatija za jedno novo plemenito iskustvo. Nadam se da kada se sve zbroji možemo biti zadovoljni i sretni što smo mogli pomoći. Nadam se da se možda opet negdje sretnemo u nekim boljim okolnostima – poručio je Vanja.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content