Drago Mesarić napravio mini dvorac koji plijeni pažnju u Malom Mihaljevcu

61-godišnji Drago Mesarić iz Malog Mihaljevca obožava kreativnost i rad s rukama. To se vidi već prilikom dolaska u dvorište obiteljske kuće. U svakom kutku dvorišta nalazi se neka od skulptura koje je napravio Drago svojim rukama. Pažnju posebno plijeni mini dvorac, Snjeguljica i deset patuljaka koje je drago izradio od betona, drva i stiropora.

Brat Emil rekao mi je da ima kalupe za patuljke. Napravio sam jednog patuljka koji mi se jako svidio pa sam odlučio napraviti još jednog. Tu nisam stao i tako ih je nastalo ukupno njih deset, ispričao nam je Drago, kojeg smo zatekli u dvorištu.

Kako patuljci ne bi bili usamljeni, napravio je i skulpturu Snjeguljice i mini dvoraca. Uz njih je dodatno napravio figurice konja, kokota i različitih ptičica te gljive. Sve zajedno čini skladnu cjelinu koja plijeni pažnju mještana i svakog prolaznika koji se nađe u dvorištu obitelji Mesarić. 

– Godinu dana sam u mirovini. Radio sam u Jelenu i Haixu. S kreativnim radom počeo sam se baviti već od malena. Kada smo nekada rušili drva u šumi, ja sam odmah otišao nešto isklesati. Kad god mi je dosadno, radim nešto s rukama, rekao je Mesarić.

preneseno s: www.mnovine.hr
objavila: Sanja Heric



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content