PROPUSNICE ZA NAPUŠTANJE MJESTA PREBIVALIŠTA I STALNOG BORAVIŠTA

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Prema članku II.e  te Odluke, Stožer civilne zaštite Općine Sveti Juraj na Bregu propusnice izdaje, ovjerava i potpisuje pojedincima i to isključivo iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Propusnice možete zatražiti putem e-maila s popunjenim Zahtjevom koji se nalazi na kraju ove objave na email: cz@svetijurajnabregu.hr. Propusnicu ćemo vam poslati na e-mail s kojeg je poslan zahtjev.

Za one koji nemaju mogućnost korištenja elektroničke pošte, zahtjev je moguće predati telefonski na 040/855-298 u vremenu od 8:00 do 14:00 (PON-PET). Ispred ulaza u zgradu općinske uprave postavljen je stol na kojem se nalazi kutija s izdanim propusnicama. 

Izdane propusnice moći će se preuzeti u roku od 24 sata nakon predanog zahtjeva. Zahtjevi za propusnice koji će biti poslani u petak iza 14:00 sati i tijekom vikenda (subota i nedjelja) obraditi i poslati će se u ponedjeljak.

Molimo građane da se drže uputa i ne ulaze u prostorije (zbog izbjegavanja kontakata)!

Ostale propusnice NE izdaje Stožer civilne zaštite Općine Sveti Juraj na Bregu ni Općina Sveti Juraj na Bregu već odgovorne osobe u pravnoj osobi (npr. poslodavac, liječnik…). One propusnice izdaju u sljedećim slučajevima:

–  ako osoba mora napustiti prebivalište ili stalno boravište zbog:

  1. prometa i kretanja za opskrbu područja,
  2. migracija zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite,
  3. dostave lijekova i sanitetskog materijala,
  4. održavanja komunalnih djelatnosti,
  5. vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom,
  6. zaštitarske službe,
  7. izvješćivanja javnosti,
  8. putovanja na posao i s posla ako je neophodno i ne može se obaviti od kuće,
  9. žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprečavanju širenja bolesti COVID-19.

– ako osoba mora napustiti prebivalište ili stalno boravište zbog hitne medicinske skrbi.

Vezano uz navedeno, molimo građane da poštuju zabrane iz Odluke i da ne napuštaju mjesto prebivališta i stalnog boravka bez valjane propusnice koje izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnici obiteljske medicine te lokalni ili gradski stožeri civilne zaštite. Napominjemo kako Odluka stupa na snagu 24. ožujka 2020. godine u 0:01 sat. Odluka se nadovezuje na već postojeću Odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja.

Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera. Propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji. Svako kršenje izrečene mjere samoizolacije podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Obrazac zahtjeva za izdavanje propusnice Stožera Civilne Zaštite Općine Sveti Juraj na Bregu

Kontakt telefon za građane Općine Sveti Juraj na Bregu:
040 855 298 – u radnom vremenu općine (PON-PET) od 7:30 do 15:30

099 205 6112 – Damir Novak načelnik stožera civilne zaštite Općine Sveti Juraj na Bregu; e-mail: damir.novak3@gmail.com

098 473 829 – Anđelko Nagrajsalović, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu; e-mail: andelkon@gmail.com

e-mail Općina Sveti Juraj na Bregu:
nacelnik@svetijurajnabregu.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content