27.03.2020. Prijava štete od elementarne nepogode – mraz

REPUBLIKA HRVATSKA
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
OPĆINA SVETI JURAJ NA BREGU
POVJERENSTVO ZA POLJOPRIVREDU
I UTVRĐIVANJE ŠTETA OD ELEMENTARNIH NEPOGODA
KLASA:920-120-01/01
URBROJ:2109/16-20-2
Pleškovec, 27.03.2020.

POZIV ZA PRIJAVU ŠTETE NASTALE OD PRIRODNE NEPOGODE MRAZA

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači koji obrađuju površine na PODRUČJU OPĆINE SVETI JURAJ NA BREGU na katastarskim općinama Lopatinec i Zasadbreg da u roku od 8 dana od dana proglašenja elementarne nepogode  (dan proglašenja elementarne nepogode je 26.03.2020.) dostave na e-mail: juo@svetijurajnabregu.hr  prijavu štete na Obrascu PN nastalu zbog mraza praćenog snažnim sjevernim vjetrom 22., 23., 24. i 25. ožujka 2020. godine, čija je posljedica smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno umanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima te na pojedinim povrtlarskim kulturama.

Uzimajući u obzir mjere za suzbijanje pandemije koje se odnose između ostalog i na ograničeno kretanje te djelovanje u svim segmentima poslovanja,  neupitno je i otežano postupanje prilikom dostave podataka o nastalim štetama kao i procjena šteta od strane općinskih odnosno gradskih povjerenstava u zakonom propisanim rokovima. Zbog navedenog,  Državno povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda putem telefonske sjednice donijelo je Zaključak kojim se, zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa omogućuje unos podataka o štetama nastalim uslijed prirodnih nepogoda i izvan zakonom propisanih rokova, sve do okončanja mjera koje se odnose na suzbijanje širenja pandemije na području Republike Hrvatske.

Obrazac za prijavu može se preuzeti na službenim internetskim stanicama Općine Sveti Juraj na Bregu: www.svetijurajnabregu.hr

Sve informacije se u svezi prijave mogu se dobiti na i broj telefona 040/855 305 u uredovno radno vrijeme (pon-pet 8,00 – 14,00 sati).

U prijavi (Obrazac PN) potrebno je obavezno upisati ARKOD čestice za koju se prijavljuje šteta.

                                                                                OPĆINA SVETI JURAJ NA BREGUaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content