Transparentnost i otvorenost u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi: Međimurska županija 5/2019

Ovo analitičko izvješće, br. 5/2019., sadrži pregled praćenja usklađenosti sa ZPPI-jem od strane 26 tijela javne vlasti s područja Međimurske županije, i to:
– Međimurska županija
– tri grada (Čakovec, Mursko Središće, Prelog)
– 22 općine (Belica, Dekanovec, Domašinec, Donja Dubrava, Donji Kraljevec, Donji Vidovec, Goričan, Gornji Mihaljevec, Kotoriba, Mala Subotica, Nedelišće, Orehovica, Podturen, Pribislavec, Selnica, Strahoninec, Sveta Marija, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec, Štrigova, Vratišinec).
Prema podacima s Popisa tijela javne vlasti, sve navedene JLP(R)S imaju imenovanog službenika za informiranje, čime su ispunile obvezu propisanu člankom 13. ZPPI-ja.

Ukupni rezultati praćenja

26 JLP(R)S kao tijela javne vlasti i obveznici provedbe ZPPI-ja koji su bili predmetom praćenja, ukupno su proaktivno objavila 58,2% praćenih informacija, čiju objavu propisuju članci 10., 11. i 12. ZPPI-ja (izuzev točaka 1., 7. i 14. članka 10.)

Gledajući pojedinačno ostvarene rezultate tijela javne vlasti, s jedne strane valja izdvojiti jedinice s područja Međimurske županije koje su ostvarile najbolje rezultate jer su na svojim internetskim stranicama objavile većinu propisanih informacija, a to je prvenstveno Grad Čakoveca, s više od 87% objavljenih praćenih informacija, kao i Županija te Općina Nedelišće s rezultatom od preko 85, odnosno 82%. Visok rezultat ostvarile su i općine Sveti Juraj na Bregu i Mala Subotica, koje su objavile preko 70% praćenih informacija.

S druge strane, lokalne jedinice koje su ostvarile najlošije rezultate, odnosno na čijim je internetskim stranicama objavljen manji dio praćenih informacija, manje od 40%, su općine Donji Vidovec i Pribislavec.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content